Brusselse politie op zoek naar eigenaar van... konijn: “Poetshulp zorgt voor het dier, tot baasje zich meldt”

Het konijntje heeft momenteel een onderkomen gevonden bij de poetshulp van de politie.© Politie Brussel

Elsene
Amaury Michaux

De Brusselse politie is op zoek naar de eigenaar van een konijn. De politie verspreidde woensdag op Twitter een foto van het beestje.

Woensdagochtend had de Brusselse politie – na een oproep van een vrouw – het konijntje op het Flageyplein gevangen. Het konijn wordt momenteel op het commissariaat in Elsene opgevangen.

“Het konijn was niet gechipt. We hebben daarom een bericht op sociale media verspreid en wat hooi voor het beestje gekocht”, klinkt het bij de Brusselse politie. De eigenaar van het konijn kan contact opnemen op het nummer 02-279.84.16. Als er geen reactie komt, wordt het konijn, zoals dat met andere verloren dieren gebeurd, naar de dierenopvang gebracht.

“Maar bij konijnen en cavia’s kan het ook zijn dat het beestje intern wordt opgevangen als er geen reactie komt. In de loop van de dag was er alvast geen reactie en dus heeft een van de poetshulpen het konijntje mee naar huis genomen. Mocht de eigenaar zich alsnog melden, dan gaat het konijntje uiteraard daar naartoe”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten