Wielrennen Profs

Binkomnaar Lennert Van Eetvelt haalt tweemaal podium bij profdebuut: “En zeggen dat ik tot half december nog gesukkeld heb met klierkoorts”

Brabant boven op Mallorca. Lennert Van Eetvelt mocht er als tweede op het podium plaatsnemen naast streekgenoot Kobe Goossens.© EPA-EFE

Van een binnenkomer gesproken. Lennert Van Eetvelt begon zijn profcarrière vorige week in de Trofeo Mallorca meteen met een tweede en derde plaats. En zeggen dat de 21-jarige coureur van Lotto-Dstny in de winter nog af te rekenen had met klierkoorts.

Ief Vertommen

“Ik ben blij eindelijk nog eens thuis te zijn”, zegt de coureur uit Binkom. “Sinds begin december was dat nog amper vijf dagen het geval. Nee, dat was niet zo heel lang na mijn klierkoorts. Pas sinds half december kon ik echt weer aan trainen beginnen te denken. Zo’n klierkoorts zuigt echt al je krachten helemaal weg. Veel trainingskilometers staan er bijgevolg nog niet op de teller. Daarmee dat ik ook zo verrast ben met die resultaten op Mallorca. Ik was er zonder veel ambitie naartoe getrokken, niet met de bedoeling van te presteren. Achteraf gezien had ik het moeilijk beter kunnen doen. Nu goed, je bent prof, en naderhand denk je toch ook eens dat de winst er misschien had ingezeten.”

Van Eetvelt is nu dus thuis om even bij te tanken, maar kan al snel weer aan de bak. “In februari staan onder meer Murcia en de vierdaagse Ronde van de Var op agenda. Nadien wordt het voor mij dan echt spannend in de Strade Bianche. Niet dat ik daar voor een resultaat zal gaan. Het motto luidt: ervaring opdoen, zien wat wel en wat niet lukt. Ik wil er proberen de lijn van mijn eerste wedstrijden door te trekken.”

Vuelta

Maar allicht wacht het grootste examen van de Binkomnaar nog aan het einde van het seizoen. “Dan staat inderdaad de Ronde van Spanje op de planning. Dat zal meteen een reuzenstap in mijn carrière betekenen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste richting is. Na winst in de Vredeskoers en een etappezege en een tweede plaats in het algemeen klassement van de Baby Giro heb ik toch al getoond dat ik aanleg heb voor het rondewerk. Nu wil ik op het hoogste niveau uitzoeken hoe ver mijn mogelijkheden in het klimmen reiken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten