Basisschool deelt zonne-energie met andere gemeentelijke gebouwen

De zonnepanelen komen op de lange vleugel links.© RR

Duffel -

Op het dak van de gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in de Kwakkelenberg in Duffel liggen binnenkort 201 zonnepanelen. De totale kostprijs bedraagt 93.541 euro exclusief btw.

“Op de lange klassenblok van de school laten we dit jaar 201 zonnepanelen plaatsen, met een totaal vermogen van 76 kWpiek. Om aan de energiebehoefte van de school te voldoen, volstond een installatie van 93 panelen. We kiezen echter voor een grotere installatie, zodat we het overschot aan energie kunnen delen met andere gebouwen binnen het patrimonium waar zonnepanelen plaatsen niet mogelijk is of waar we met de installatie het verbruik niet kunnen dekken”, zegt schepen van Patrimonium Jos Hellemans (CD&V).

“De gemeente investeert volop in het energie-efficiënt maken van haar patrimonium. Eerder werden het gemeentelijk technisch instituut en gemeentelijke lagere school De Meyl al van nieuwe dakisolatie en zonnepanelen voorzien. Met deze bijkomende installatie dalen niet alleen onze energiekosten verder, maar reduceren we jaarlijks ook de CO₂-uitstoot met 6,7 ton”, berekent schepen van Milieu Isabel Glorie (N-VA).

Lokaal bestuur Duffel werkt voor dit project samen met Fluvius. Die begeleidt het traject van ontwerp tot uitvoering. De terugverdientijd schat Fluvius op 4 jaar. (cvr)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt