Twintiger die oom doodstak in Molenbeek, blijft in de cel

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sint-Jans-Molenbeek -

De twintiger die eind december in Sint-Jans-Molenbeek zijn oom om het leven zou hebben gebracht met verschillende messteken, blijft in de cel. De Brusselse raadkamer verlengde deze week zijn aanhouding. De man blijft nog minstens een maand in voorlopige hechtenis.

Chris Verhaeghe

De feiten speelden zich af op woensdag 28 december in de Geneffestraat, vlakbij het Bonnieviepark in Sint-Jans-Molenbeek. De verdachte zou kort na 11 uur ’s middags blootsvoets over straat hebben gelopen met een mes, waarna hij de woning van zijn oom was binnengestormd.

Het kwam tot een gewelddadige confrontatie, waarbij het slachtoffer werd neergestoken met een mes. De man overleefde de aanval niet.

Op de vlucht

De vermoedelijke dader sloeg vervolgens te voet op de vlucht, maar kon kort nadien worden opgepakt door een politiepatrouille die was opgeroepen voor de steekpartij. De man werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van doodslag en aangehouden. De raadkamer besliste deze week om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Het onderzoek naar de feiten loopt intussen verder.

LEES OOK. Man steekt oom neer in Sint-Jans-Molenbeek, slachtoffer overleden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten