Voetbal  1ste provinciale  FC Melsbroek

Xavier Alliet moet Melsbroek naar behoud loodsen: “We zijn voldoende gewapend om deze missie tot een goed einde te brengen”

Xavier Alliet. “Ik geloof erin, de situatie is nog lang niet uitzichtloos.”© gmd

Operatie redding is ingezet voor Melsbroek. Na het gedwongen ontslag van Mario Cassimon startte interim-coach Gert Sannen de inhaalrace met een knappe 0-1-zege op Huldenberg. Nieuwe hoofdcoach Xavier Alliet moet de klus verder klaren en begint zondag met een zespuntenmatch tegen Rode-de-Hoek.

Wim Redant

“Ik vind de komst van Xavier Alliet een goede keuze”, zegt Sannen. “Alliet loodste Kampenhout van eerste provinciale naar vierde klasse en kent dus het klappen van de zweep. Ik schik me in mijn nieuwe rol van T2. Ik ben al zestien jaar verbonden met Melsbroek, naast assistent ben ik ook jeugdcoördinator van de club. In het verleden was ik ook nog coach van de B-ploeg.”

Met een 0-1-zege in Huldenberg zag Sannen de spelers afgelopen weekend in elk geval weer vertrouwen tanken. “Ik zag een goede groepsgeest, maar ook voldoende kwaliteit om het te redden. Met een goede mentaliteit en wat geluk moet het goedkomen. We verloren dit seizoen slechts vijf keer, maar speelden liefst tien keer gelijk. Dan weet je waar het schoentje knelt. Rode-de-Hoek, onze tegenstrever van komend weekend, won vorige week van BOKA United en valt dus niet te onderschatten. Op Huldenberg was het twintig minuten lang pompen of verzuipen. Nadien toonden we ons technisch de betere ploeg en hadden we best nog enkele keren kunnen scoren. We moeten er wel rekening mee houden dat straks mogelijk vijf ploegen degraderen. Gelukkig is de sfeer in de groep prima. Daar kunnen we verder op bouwen.”

Zelf vertrokken bij Binkom

Met wedstrijden tegen de andere staartploegen Rode-de-Hoek en Herent staat Xavier Alliet bij zijn komst naar Melsbroek meteen voor de weken van de waarheid . “Ik ben niet bang voor deze uitdaging, want er is voldoende kwaliteit aanwezig”, zegt de Haachtenaar. “We zijn gewapend om deze missie tot een goed einde te brengen. Ik deed ervaring op bij Kampenhout, waar ik werkte met kleppers als Geert Deferm en Alex Czerniatynski. Bij Binkom trok ik er zelf de stekker uit na 3,5 jaar. Nadat we vorig jaar als tweede waren geëindigd en de eindronde hadden gespeeld, stonden we nochtans vijfde. Maar ondanks een reeks van zestien op achttien bleek ik niet meer op dezelfde golflengte te zitten met het bestuur en dan hoeft het voor mij niet meer. Bij Melsbroek is de situatie lang niet uitzichtloos. Ik tekende voor anderhalf jaar, dat getuigt van vertrouwen. Het is wel een beetje jammer dat onze spits François Erdogan zondag geschorst is, maar we trainden al op een alternatieve aanpak.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten