Hun speciaal uitgeruste fiets werd gestolen maar dankzij gulle giften hebben ouders van Emile nu een nieuwe: “Ik voel me in een Rolls-Royce op twee wielen”

Sofie en Ive kunnen Emile weer naar school brengen met de fiets, dankzij onder andere sponsoring van de fietswinkel Velodi van David Ibens (rechts).© JW

Aartselaar/Kontich -

Sofie Van Deyck brengt haar zoontje Emile, die een beperking heeft, opnieuw met de fiets naar het kinderdagverblijf MFC Merlijn in Deurne. Hun speciaal uitgeruste en dure fiets werd eind vorig jaar gestolen. Dankzij een erg succesvolle crowdfunding en sponsoring konden de ouders nu een nieuwe fiets kopen.

Jef Wijckmans

Het bericht over de diefstal van de fiets van het gezin De Saeger uit de Nieuwstraat zorgde voor een vloedgolf aan reacties en onverwachte financiële steun. Vrienden van het echtpaar organiseerden via internet een crowdfunding waarbij in eerste instantie gehoopt werd om zesduizend euro op te halen.

Exact 24 uur later stond de teller al hoger dan dat vooropgestelde bedrag. Omdat de prijs van een nieuwe fiets ondertussen ook hoger bleek dan enkele jaren geleden, werd het streefbedrag via het platform dan ook opgetrokken tot achtduizend euro. Ook dat bedrag werd korte tijd later bereikt en zelfs overschreden.

LEES OOK. Dieven aan de haal met speciale fiets voor Emile, die beperking heeft: “Ben mijn geloof in eerlijkheid van mensen kwijt”

Sofie: “Hiermee rij ik met Emile gezwind de files voorbij!”© jvw

Reactie uit Kontich

“Ik kreeg van David Ibens, zaakvoerder van de fietsenwinkel Velodi aan de Magdalenastraat in Kontich, het aanbod dat hij ons een gelijkaardige elektrische fiets deels wou sponsoren”, zegt Ive De Saeger, de papa van Emile. “David is net als ik lid van mountainbikeclub De Grinta’s.”

Het totale kostenplaatje komt voor het jonge gezin uiteindelijk toch op meer dan negenduizend euro. “Dat komt omdat we dit keer wel een verzekering hebben genomen, iets wat we in het verleden dus spijtig genoeg niet hebben gedaan”, zegt Ive. “Bovendien lieten we nu eveneens een alarm op deze fiets plaatsen. Het lawaai is vergelijkbaar met dat van een auto-alarm.”

Geen last van files

Vorige week reed Sofie voor het eerst met hun nieuwe fiets naar het kinderdagverblijf Deurne. “Het was erg koud maar Emile had het voldoende warm in zijn stoel achteraan deze zogenaamde longtailfiets. En terwijl iedereen in file stond door die werken aan de Ring, konden wij rustig naar Deurne bollen”, lacht Sofie. “Ik voelde me echt als in een Rolls-Royce maar dan op twee wielen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten