Nieuwe eigenaar bevestigt editie van Gent Jazz in 2023

Charles Lloyd (saxophone) Bill Frisell (guitar) Reuben Rogers (double bass) Kendrick Scott (drums)

Er zal deze zomer een editie van Gent Jazz georganiseerd worden. Dat bevestigt de nieuwe eigenaar donderdag aan Belga.

Bron: BELGA

LEES OOK.Concertorganisator Pascal neemt Gent Jazz over: “Zet het werk verder van mijn overleden vriend”

Het zomerfestival ging eind vorig jaar failliet, maar drie weken geleden kocht organisator Greenhouse Talent de naam en andere rechten. Het personeel ging op in het bedrijf en gesprekken met partners werden opgestart.

Donderdag bevestigt eigenaar Pascal Van de Velde dat er voldoende garanties zijn om een editie in 2023 aan te kondigen. Waarschijnlijk vindt het festival plaats in de eerste twee weken van juli en op de vertrouwde Bijloke-site. Meer details volgen later op een persconferentie.

Blue Note

Gent Jazz werd in 2002 voor het eerst georganiseerd onder de naam Blue Note Festival. Sinds 2008 is het onder de naam Gent Jazz Festival uitgegroeid tot een vaste waarde, die om en bij de 40.000 liefhebbers van jazz en populaire muziek aantrekt.  De editie van komende zomer wordt de 21ste editie van Gent Jazz.

Schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) is tevreden: “Ik ben verheugd dat Gent Jazz zo snel een doorstart kan maken en dat er nog dit jaar een editie zal plaatsvinden. Dit is het best denkbare scenario voor onze stad en alle muziekliefhebbers”.

Aangeboden door onze partners