Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent

Elimane Coulibaly verwacht een scherpe reactie van Jong AA Gent: “Ik ga deze jongens blijven steunen”

Voor de Senegalese aanvaller van weleer is het nog even afwachten hoe zijn sportieve toekomst er na dit seizoen uit zal zien: “Ik heb veel ideeën, maar nog geen beslissing genomen.”© Gmax

Gent -

Vorig weekend ging Jong AA Gent keihard onderuit op bezoek bij OH Leuven B. De 5-1-nederlaag liet bij assistent-coach Elimane Coulibaly evenwel geen sporen na en de voormalige aanvaller van de Buffalo’s kijkt alweer reikhalzend uit naar de thuiswedstrijd tegen Francs Borains. “Mooi voetbal brengen ze zeker niet, maar met Chevalier en Mohamed heeft ook Francs Borains jongens met heel wat kilometers op de teller in hun rangen”, weet Coulibaly.

Stefan Smet

Na drie zeges op rij leed Jong AA Gent op bezoek in Leuven dus de eerste nederlaag van 2023 en die uitschuiver stelt ook Elimane Coulibaly, de assistent van coach Emilio Ferrera, nog voor de nodige vragen. “Natuurlijk spookt die wedstrijd nog door ons hoofd, maar dit hoort ook bij voetbal. Al is het natuurlijk wel heel pijnlijk om plots met 5-1 onderuit te gaan”, aldus Coulibaly. “Eigenlijk hadden we de partij onder controle. We hadden het balbezit, maar bij elke tegenaanval was het raak voor Leuven, terwijl wij gewoon niet scherp waren in de zone van de waarheid. Na drie zeges die we op karakter boekten, hoopten we verder te timmeren aan die reeks. Als coaches hebben we gefaald. Een mindere dag? Dat vind ik te makkelijk als verklaring. We knokten ook terug na die 1-1.”

Dit weekend ontvangt Jong AA Gent Francs Borains, een ploeg die ook nog altijd droomt van een plekje in de top drie. “Ze hebben nog drie matchen tegoed, dus we zijn op onze hoede”, gaat Coulibaly verder. “Vergeet ook niet dat verschillende teams in onze reeks heel wat jongens met ervaring in eerste klasse tellen. Mooi voetbal brengen ze zeker niet, maar met Chevalier en Mohamed heeft ook Francs Borains jongens met heel wat kilometers op de teller in hun rangen. Dat wordt weer de uitdaging voor onze spelers.”

Blessures en schorsingen

Ondertussen wil Coulibaly vooral opnieuw een degelijke reeks neerzetten met het oog op de eindsprint, die nog lang en pittig wordt. “Natuurlijk missen we heel wat doelmannen, maar Atheba was er zeker klaar voor. Hij traint ook al een heel seizoen met ons, maar mist natuurlijk ook matchritme omdat hij bijvoorbeeld te oud is om te spelen in de bekercompetitie. We mogen nu vooral niet te lang stilstaan bij deze nederlaag. Wees gerust: ik ga deze jongens blijven steunen. Je moet ook met die stress kunnen omgaan. Bovendien misten we tal van andere jongens door blessures. Zo konden onder anderen De Vlieger, Henry, Van Daele en Mokuna niet spelen door blessures, terwijl John en Agbor geschorst waren. Stuk voor stuk titularissen. Vergeet ook niet dat Fofana er niet bij was, terwijl Niangbo ook pas terug is na maandenlang blessureleed. Dit is ook niet te onderschatten en speelde ook zeker een rol tegen Leuven.”

Op de eigen benen staan

Voor de Senegalese aanvaller van weleer is het bovendien nog even afwachten hoe zijn sportieve toekomst er na dit seizoen zal uitzien. “Ik heb veel ideeën, maar nog geen beslissing genomen. Die ligt ook niet in mijn handen. Ik heb nu mijn UEFA A afgewerkt en voel me klaar om een volgende stap te zetten in mijn loopbaan. Na vier jaar bij de beloften wil ik nu wel graag een eigen team onder mijn hoede nemen. Zeg nooit nooit, maar ik zou nu wel graag op mijn eigen benen staan. Al zeg ik zeker niet neen tegen een job bij het eerste elftal van de Buffalo’s, want dit is en blijft mijn club.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten