Rechter in beroep niet milder voor lid van misdaadfamilie die 48 uur lang vriendin folterde: celstraf bevestigd

Themabeeld.© Shutterstock

Torhout/Diksmuide -

Koen V. (35) die zijn vriendin dagenlange afranselde tot ze bijna stierf, is ook in beroep veroordeeld tot tien jaar cel. Hij kreeg die voor foltering van zijn vriendin die hij urenlang sloeg en schopte.

Olivier Scheir

Toen agenten van politiezone Kouter op zaterdag 11 september 2021 omstreeks 6 uur ’s ochtends het appartement van Koen V. op de Burg in Torhout binnendrongen, wisten ze niet wat ze zagen. Op de grond voor een met bloed besmeurd bed in de slaapkamer zat een half bewusteloos meisje met dichtgeslagen ogen en uitgerukte haren. Ze vertoonde blauwe plekken over het hele lichaam en bleek ook een klaplong en enkele gebroken halswervels te hebben door wurging met een riem.

LEES OOK. “Een traumatische hellevaart die twee dagen duurde”: lid van beruchte misdaadfamilie krijgt tien jaar cel voor gruwelijke foltering van zijn lief

Haar vriend –toen al 48 uur onder invloed van speed- was via een raam naar het dak gevlucht, waar de politie hem in de boeien sloeg. Het zwaar verminkte slachtoffer uit Diksmuide – op het moment van de feiten amper 20 jaar oud – belandde met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. De buren hadden de politie voordien al een drietal keer verwittigd voor ruzie en nachtlawaai, maar telkens de politie aanbelde, verplichtte V. zijn vriendin te zwijgen. Na de vierde telefoon beukte de politie de deur in en dat was de redding van het meisje. Naast de talrijke breuken dreigde ze ook te overlijden door orgaanfalen van onder meer haar nieren en lever.

V. kreeg in eerste aanleg tien jaar cel, maar ging in beroep om een lichtere straf te vragen. Maar het hof zag daar geen reden toe en bevestigde de straf van tien jaar. V. werd ook beschuldigd van drugsbezit, maar dat deel van het dossier werd uitgesteld naar september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten