Koning Charles steekt door overstromingen getroffen Nieuw-Zeeland hart onder de riem: “Wees sterk, wees moedig, wees standvastig”

© via REUTERS

De Britse koning Charles heeft zijn steun uitgesproken voor inwoners van Nieuw-Zeeland die zijn getroffen door de zware regenval. Op sociale media deelt het Britse hof een verklaring die de vorst, tevens staatshoofd van het land, heeft opgesteld.

jvhBron: BELGA

“Ik heb met grote zorgen het nieuws gevolgd over de overstromingen en de zware weersomstandigheden in verschillende regio’s in Aotearoa, Nieuw-Zeeland”, begint Charles zijn bericht. “Mijn vrouw en ik leven oprecht mee met nabestaanden die familieleden zijn verloren. Onze gedachten zijn bij iedereen wiens leven zo verschrikkelijk is getroffen door deze omstandigheden.”

Charles schrijft verder dat hij “de kracht en vindingrijkheid” van de Nieuw-Zeelanders bewondert en dat hij denkt aan iedereen “die de acties ondersteunt om mensen te helpen hun huizen, bedrijven en levens te herstellen”. De koning sluit zijn bericht af met een boodschap in het Maori, de oorspronkelijke taal van Nieuw-Zeeland: “Wees sterk, wees moedig, wees standvastig.”

Nieuw-Zeeland is getroffen door hevige regenval die overstromingen en schade aan huizen en gebouwen veroorzaakte. Tot dusver zijn er vier mensen omgekomen als gevolg van het noodweer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten