Voetbal 3de provinciale C Sparta Haacht - Rotselaar B (zondag 15.00u)

Rotselaar B trekt met 22 op 24 naar leider Sparta Haacht: “Het is niet de bedoeling om te promoveren, meedraaien in de top vijf volstaat”

Steven Cox: “Als we onze reeks kunnen verderzetten, dan ben ik blij.”© Vel

Sportief Rotselaar B is bezig aan een fikse remonte in het klassement. De derdeprovincialer is intussen al acht wedstrijden op rij ongeslagen en was zo goed voor een 22 op 24. Opmerkelijk, want na een wedstrijd of tien bengelde het in de onderste regionen van het klassement. Nu staan de geelhemden gedeeld achtste, op amper vier punten van de tweede plaats. Leider Sparta Haacht kan zondag roet in het eten gooien.

Stefan Van de Weyer

Trainer Steven Cox uit Kessel-Lo ment de jonge groep van Rotselaar B. Hij begon te voetballen op zijn vijfde bij Hulsen, een gehucht van Balen. Daarna trok hij naar de nationale jeugd van Verbroedering Geel. Tijdens zijn studies aan de KU Leuven zat hij op kot en zakte hij af naar de provinciale reeksen. Hij speelde met vrienden nog een jaar bij de beloften van Verbroedering Meerhout. Daarna volgden avonturen bij Berg-Op Beerzel, Haacht-Wespelaar, Rapide Wezemaal en enkele seizoenen Holsbeek. Hij nam er ook over als speler-trainer en maakte nog de geslaagde eindronde mee waardoor Holsbeek in tweede provinciale belandde. Daarna werd hij trainer van Holsbeek B om vervolgens een seizoen de beloften van Rotselaar te leiden. Nu is hij toe aan zijn vierde seizoen bij Rotselaar B.

Enorm gemotiveerd

“We kenden een goede start, maar zakten daarna totaal weg, omdat we door de vele blessures niet met hetzelfde team konden aantreden”, zegt de 40-jarige Cox. “We hebben gelukkig flink wat kwaliteit uit de jeugd. Er komen er enkelen doorgestroomd van bij de U21 die herfstkampioen speelden. Met Kristof Bollen (17) in doel hebben we iemand die vertrouwen uitstraalt en punten pakt, te weten dat we hem aanvankelijk uit noodzaak lieten spelen. Dat is goed uitgedraaid. Daarnaast zijn de zakkers van het A-team steeds enorm gemotiveerd om er iets goeds van te maken. De groep klikt goed samen. Het is zeker niet de bedoeling om met dit B-team naar tweede provinciale te stijgen, meedraaien in de top vijf volstaat ruimschoots. Als we deze reeks kunnen verderzetten, dan ben ik blij. Die voorbije 6-2 tegen Betekom B, dat lang bovenaan meedraaide, was terecht. Op bezoek bij leider Sparta wordt het andere koek, maar we veranderen onze voetballende mentaliteit niet voor het duel met de Haachtenaren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten