Volleybal Lotto Volley League Knack Roeselare - Decospan Menen 3-2

Dennis Deroey en Roeselare geven tegen Menen voor tweede keer dit seizoen een punt prijs: “We zijn gewaarschuwd voor de bekerfinale”

Pablo Kukartsev, Maicon Leite en Matthijs Verhanneman blokken op Basil Dermaux.© Bart Vandenbroucke

Het werd ‘skarten’ woensdagavond voor Roeselare om in de derby tegen Menen de eerste nederlaag van het seizoen te vermijden. Knack moest voor de tweede keer in de reguliere competitie een puntje toegeven maar blijft wel ongeslagen. Dennis Deroey en maats staan nu voor drie opeenvolgende duels met eeuwig rivaal Maaseik.

Ivan D'Hoop

“Geef me maar de drie punten in de plaats van die bekroning”, lachte ‘Star of the game’ Dennis Deroey na de tiebreakzege tegen de buren uit Menen. De Roeselare-libero speelde wel een degelijke match, in tegenstelling tot het hele team. “Zaterdag tegen Gent thuis was het al iets minder. Te slordig en te veel fouten, zoals al die opslagmissers in de eerste set. Ik vermoed wat fysieke en vooral mentale vermoeidheid na die slopende vijfsetters in Tours en tegen Civitanova. Niet dat we op ons tandvlees zitten, maar we hebben toch een zware periode achter de rug.”

“Dat we tegen Menen een punt moesten prijsgeven, is uiteraard ook de verdienste van de bezoekers”, bleef Deroey sportief. “Zij konden de eigen foutenlast beperken en ons in de sets die ze wonnen vooral serverend onder druk zetten. Ook verdedigend deed Decospan het lang niet slecht. Daardoor hadden wij het dikwijls moeilijk om te scoren op de tegenaanval. Wij zijn gewaarschuwd voor de bekerfinale. We zijn nog niet klaar met dit Menen.”

“We laten misschien een puntje liggen in de derby, maar blijven nog altijd ongeslagen leider”, besloot Deroey. “Komend weekend zijn we bye en dat kunnen we gebruiken om wat bij te trainen en volop te focussen op de triple tegen Maaseik.” Roeselare speelt eerst midweeks thuis de heenmatch in de kwartfinale van de CEV Cup en moet dan twee keer naar Limburg. Volgende week zaterdag voor de competitiewedstrijd en daarna midweeks voor de Europese terugwedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten