39 werken verkocht op Raveelveiling: tot 15.000 euro voor schilderij

58 werken van Raveel werden online geveild naar aanleiding van Raveels tienjarig overlijden.© Raveel-MDM/Sabam

Zulte -

De Raveelveiling van artauction.online is afgerond. Naar aanleiding van het tienjarige overlijden van de kunstenaar, bood de kunstveilingwebsite 58 werken aan van de Machelse artiest. Daarvan zijn er 39 verkocht, meer dan twee derde van het aanbod.

Ruben De Keyzer

De veiling liep af op 30 januari, dag op dag 10 jaar na het overlijden van de kunstenaar. Er werden 39 van de 58 aangeboden werken toegewezen voor in totaal meer dan 75.000 euro.

Het topstuk van de veiling was kavel 58: Een vrouwelijk mysterie, met een hamerprijs van 15.000 euro. Het betreft een origineel schilderij uit 1978. De kleurenlitografie Genesis werd toegewezen voor 3.200 euro.

Uit de Genesis-reeks van Raveel werden tien van de twaalf werken verkocht. Een tweede kleurenlitografie, getiteld Zelfportret en een abstractie ging onder de hamer voor eveneens 3.200 euro. Ook een ets van een vensterdoorkijk met Machelenkerk leverde 3.000 euro op. Er bestaan slechts 50 exemplaren van deze ets. Dit exemplaar was extra uniek, aangezien Raveel het nog met de hand had bijgewerkt.

Op de niet toegewezen kavels kan nog via naverkoop een bod gedaan worden. Hiervoor volstaat het een kort mailtje te versturen naar: info@artauction.online. Deze aftersale wordt afgesloten op 10 februari.

LEES OOK: Altijd al een werk van Raveel in huis willen halen? Grijp je kans met deze online veiling

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten