Busreiziger neemt achtergelaten portefeuille van student mee en gebruikt bankkaart

© Jimmy Kets

Arendonk, Turnhout

De rechtbank veroordeelde een 42-jarige Albanees bij verstek voor het verduisteren van een achtergelaten portefeuille op de bus tussen Arendonk en Turnhout.

Een student die op 2 januari 2022 gebruikmaakte van de lijnbus tussen Arendonk en Turnhout verloor zijn portefeuille met daarin zijn bankkaart, identiteitskaart, rijbewijs en studentenkaart.

Na aangifte bij de politie bleek dat iemand met de bankkaart uit de portefeuille voor 95 euro aan contactloze betalingen had uitgevoerd in enkele zaken in de buurt van het station in Turnhout. Aan de hand van een persoonsbeschrijving van een van de handelaars kwam de politie terecht bij T.S., een 42-jarige Albanese bewoner van het asielcentrum in Arendonk. De speurders ontdekten tijdens een huiszoeking op zijn kamer dat de man vijftien pakjes roltabak had aangekocht met de ontvreemde bankkaart.

De rechtbank in Turnhout heeft de man bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht maanden, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 400 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten