Acht Russische bouwvakkers om het leven gekomen bij brand in Sebastopol

Archiefbeeld© AP

Bij een brand in een verblijfplaats voor bouwvakkers in de havenstad Sebastopol, op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim in de Zwarte Zee, zijn donderdag acht doden en twee gewonden gevallen.

jvhBron: BELGA

De lichamen van de mannen, die uit verschillende regio’s van Rusland kwamen, werden ontdekt nadat de brand was geblust, zei Mikhail Razvozhayev, de gouverneur van Sebastopol. De twee gewonden moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Volgens eerdere berichten waren er vijf doden gevallen. Volgens de eerste bevindingen zou kortsluiting in een elektrisch onderdeel de oorzaak van de brand zijn.

Volgens de Russische burgerbescherming waren meer dan 100 mensen ondergebracht in het woongedeelte van de bouwvakkers. Zij bouwen de restanten van de 250 kilometer lange Tavrida-snelweg, die Sebastopol verbindt met de Krim-hoofdstad Simferopol en de havenstad Kerch. Een brug verbindt Kerch met het Russische vasteland.

Sebastopol en andere plaatsen op de Krim zijn onlangs herhaaldelijk aangevallen door drones. De Krimbrug werd vorig jaar zwaar beschadigd na een bomaanslag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten