Herhaaldelijk partnergeweld levert 1 jaar celstraf met voorwaarden op

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dessel

Tommy V.G. (40) uit Dessel is door de rechtbank in Turnhout bestraft voor meerdere feiten van geweld tegenover zijn voormalige partner.

De politie rukte op 24 april 2022 uit naar de woning van V.G. omdat hij zijn 24-jarige toenmalige vriendin een stamp in haar rug had gegeven nadat ze eerst zelf had uitgehaald. Op 6 december 2022 drong de man binnen in de woning van de vrouw. De dag voordien was de politie al enkele keren tussenbeide moeten komen. Hij had haar die nacht een vuistslag in het gezicht gegeven en rukte haar smartphone uit haar handen. De man vluchtte daarna naar de woning van zijn moeder waar die smartphone ook werd teruggevonden. V.G. staat bekend als een veelpleger en is al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten. In februari 2021 werd hij al bestraft voor partnergeweld.

De rechtbank veroordeelde de man deze keer tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Hij mag geen contact meer hebben met zijn ex-partner en moet ook een begeleiding volgen voor zijn alcoholproblematiek. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten