Natuurpunt en gemeente plaatsen samen schermen en vangemmers voor padden

© Filip De Vos

Sint-Lievens-Houtem -

Padden, kikkers en salamanders gaan in het voorjaar massaal op zoek naar een poel waar ze hun eitjes kunnen leggen. Op zaterdag 4 februari van 10 tot 12.30 uur plaatsen Natuurpunt en de gemeente schermen ter hoogte van het kruispunt Lindestraat-Bussegem, ter bescherming van de padden.

Chris Bosseloo

Amfibieën gaan in het voorjaar massaal op zoek naar een poel waar ze hun eitjes kunnen leggen. Op weg naar deze poel kruisen ze vaak drukke wegen. Om te vermijden dat vele amfibieën de trektocht niet overleven, worden er schermen en vangemmers geplaatst. Bij de schermenactie in Bussegem hebben de vrijwilligers vorig jaar 760 amfibieën overgezet.

“We zijn de medewerkers van Natuurpunt en alle vrijwilligers die zich elk jaar opnieuw belangeloos inzetten dankbaar om onze amfibieën veilig de weg over te helpen. We zijn benieuwd of het aantal groeit en of we ook dit jaar opnieuw vinpootsalamanders zullen aantreffen”, zegt burgemeester Tim De Knyf (NH).

De gemeente kan bij deze actie nog enkele helpende handen gebruiken en doet een warme oproep voor hulp bij het plaatsen van de schermen. Inschrijven is noodzakelijk en kan via https://www.natuurpunt.be/agenda/paddenoverzetactie-opbouw-schermen-58913. Vrijwilligers wordt gevraagd aangepast schoeisel, warme kledij en een spade mee te brengen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt