Deelfietsen aan station steeds meer gebruikt: “Hoge brandstofprijzen gaven de doorslag”

De Blue-bikes staan aan de voorkant van het station.© rr

Geraardsbergen -

Het gebruik van de deelfietsen Blue-bike die aan het Geraardsbergse station staan opgesteld, is vorig jaar sterk gestegen. In 2021 werden de fietsen 370 keer gebruikt, in 2022 was dat 508 keer. “De hoge brandstofprijzen gaven zonder twijfel voor veel mensen de doorslag”, meent mobiliteitsschepen Fernand Van Trimpont (CD&V).

Jan Lion

“Sinds 2016 kan je een Blue-bike ontlenen aan het station van Geraardsbergen. Een deelfiets kan gebruikt worden om te shoppen of om een ritje te maken door de stad en de deelgemeenten”, zegt de schepen. “En pendelaars kunnen er na de bus of trein de laatste kilometers mee overbruggen. In 2020 werden de Blue-bikes 365 keer gebruikt, in 2021 was dat 370 en in 2022 werd het record verpulverd met 508 ritten. Een stijging met 37,30 procent.”

“Er zijn veel redenen om voor de fiets te kiezen, maar de hoge brandstofprijzen gaven zonder twijfel voor veel mensen de doorslag. Het combineren van openbaar vervoer met een deelfiets blijft voordelig. Voor 1,5 euro kan je 24 uur gebruikmaken van de fietsen. Vorig jaar verhoogden we het aantal fietsen nog van zes naar acht. Het gebruik van Blue-bikes wordt steeds populairder, we hopen dat deze trend zich in 2023 verderzet.” Meer info vind je op www.geraardsbergen.be/blue-bike.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten