Voetbal 2de afdeling VV A KFC Merelbeke

Voorzitter Wilfried Van Keymeulen kijkt met KFC Merelbeke uit naar het Molenkouterstadion: “Hoofdstuk in De Pinte op mooie manier afsluiten”

Wilfried Van Keymeulen stopt niet op het einde van dit seizoen. “Pas wanneer de werking in het nieuwe complex geoptimaliseerd is, zal ik een stap opzijzetten.”© Geert De Rycke

Merelbeke -

Sparta Petegem blijft dé boeman voor KFC Merelbeke en coach Davy De Schryver, die opnieuw groen-zwart niet konden temmen. Zondag trekt Merelbeke naar Ieper, waar het in hoge puntennood verkerende KVK Westhoek wacht. Wil de ploeg van voorzitter Wilfried Van Keymeulen de zevende plaats vasthouden of zich verbeteren, dan is puntenwinst aangewezen in de Westhoek.

Freddy De Geest

Het gerucht doet steeds frequenter de ronde dat voorzitter Wilfried Van Keymeulen er op het einde van dit seizoen mee stopt. Net nu de overstap naar het fonkelnieuwe Molenkouterstadion aan voltooiing toe is, lijkt het onwaarschijnlijk. “De realisatie van het Molenkouterstadion is een werk van lange adem”, weet ook Van Keymeulen. “Als alles volgens plan verloopt, is de oplevering eind februari, maar het kan dat het nog iets langer duurt. We hadden de intentie om op ons nieuwe complex een paastoernooi te organiseren, maar dat werd al afgevoerd. Op 29 april zal er een academische zitting zijn bij de opening van het complex. Een dag later willen we Eendracht Aalst ontvangen. Dat is meteen een mooie affiche en iets om naar uit te kijken. Dat ik eind dit seizoen ga stoppen, is niet waar. Pas wanneer de werking in het nieuwe complex geoptimaliseerd is, zal ik een stap opzijzetten. Intern is er over mijn opvolging nog niet gepraat, maar uiteraard weten we wel al welke richting het uitgaat.”

“De wedstrijd tegen Petegem was anders uitgedraaid als Sasha Oduro een niet te missen kans had omgezet in een voorsprong”, komt Van Keymeulen terug op de match van vorig weekend. “Een bal van Niels Verheyden likte de paal. Tegen een uitgekookt Petegem weet je dat je dat cash betaalt. Op KVK Westhoek moeten we ons herpakken. Bang achteruitkijken moeten we niet, maar toch zou ik het puntentotaal in de wedstrijden tegen Westhoek, Jong Essevee, Erpe-Mere United en Olsa Brakel wat willen opkrikken. De kloof met de gevarenzone is elf punten, de afstand met nummer drie slechts zes. Het belooft een boeiende strijd te worden voor de titel, maar ook onderin blijft het spannend. Ik tip KSC Lokeren-Temse als kampioen. Hans Cornelis levert er goed werk, de puzzelstukken passen in elkaar.”

Sportieve cel uitbouwen

Na het vertrek van sportief manager Erwin Poffé, die nu voor SK Roeselare-Daisel werkt, voert Van Keymeulen de gesprekken met de spelers. “Ik doe dat met coach Davy De Schryver. In de toekomst gaan we de sportieve cel verder uitbouwen met Chris Van Trappen en Nelson De Vos. Over dit seizoen kunnen we tevreden zijn. Na de miserabele start hebben we ons goed herpakt, maar regelmaat is niet onze grootste troef. Of we de eindronde ambiëren? Zit het erin, dan pakken we het mee, maar het betekent niet dat we naar de eerste nationale lonken. We zitten nu in een mooie reeks met veel streekderby’s en dat willen we zo houden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten