Van ballonvaarten tot leerlooierij: LangsDeLeie publiceert gratis boekje boordevol groepsactiviteiten

Streekkenner John De Vlieger presenteert de toeristische publicatie aan schepen van Toerisme Bruno Dhaenens (Open Deinze).© dkr

Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem -

LangsDeLeie, het vroegere VVV Leiestreek, publiceert haar infobrochure ‘Groepsuitstappen 2023’. Journalist en gids John De Vlieger (72) ging langs bij diverse bedrijven, horecazaken en ambachtslieden in Deinze, Zulte en Sint-Martens-Latem, op zoek naar de leukste groepsactiviteiten.

Ruben De Keyzer

In de Leiestreek valt heel wat te beleven, maar niet iedereen kent de verborgen parels. LangsDeLeie wil bedrijven en verenigingen een overzicht geven van diverse boeiende activiteiten. De cultuurliefhebber, ambachtsbewonderaar, sportieveling of gastronoom komt in onze regio goed aan zijn trekken.

Gids en journalist John De Vlieger bundelde een mooi overzicht van diverse activiteiten. “Met de hulp van de dienst toerisme die alle telefoons en contacten heeft gelegd met de betrokkenen”, zegt John De Vlieger.

Ballonvaarten, boottochten, een educatief bezoek aan een tomatenserre, leerlooierij of een rondleiding in een kunstatelier, zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. “Het is vooral gericht op groepen, dus verenigingen of bedrijven die een teambuilding willen organiseren. De boekjes zijn verkrijgbaar bij de diverse toeristische diensten.”

De gids is vooral fier op de drukkwaliteit. “Onze vorige editie zat inhoudelijk goed in elkaar. Maar het boekje was gedrukt op krantenpapier. Onze nieuwste publicatie ziet er veel kwaliteitsvoller uit. Niet enkel door de papierkwaliteit, maar ook dankzij de lay-out van de talentvolle Ingeborg Wittezaele.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten