Steeds meer mensen vinden hun weg naar ruilwinkel Twinkeltje

Schepen van Sociale Zaken Jenne De Potters (links) met de vrijwilligers vaan Twinkeltje.© Stad Zottegem

ZOTTEGEM -

Steeds meer mensen vinden de weg naar Twinkeltje, de ruilwinkel van het Zottegemse Huis van het Kind, en daar is men bij de stad zeer tevreden over.

Pieter De Valkenaere

In Twinkeltje vind je vooral speelgoed en baby- en kinderspullen. De ruilwinkel is populair bij jonge ouders, die er terecht om spullen een tweede leven te bieden en in de plaats een nieuw item mee naar huis te nemen. “Sinds de oprichting kent de ruilwinkel een enorme groei. 2022 was recordjaar met 1.261 bezoekers, waarvan de helft uit Zottegem”, zegt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V). “Dat resulteerde in meer dan 1.900 bezoeken. In totaal verwerkten de vrijwilligers meer dan 95.000 stuks, solden en schenkingen niet meegerekend.”

“Als je weet dat elk binnenkomend stuk door onze vrijwilligers wordt nagekeken op veiligheid, volledigheid en hygiëne, is het duidelijk dat de verwerking van 95.000 items een huzarenstukje is”, zegt De Potter. “In 2022 klopten de vrijwilligers samen 1.600 werkuren. Een huzarenstuk.”

Het cliënteel van Twinkeltje is divers. Een deel komt uit financiële overwegingen, anderen omwille van sociale redenen, sommigen vinden duurzaamheid erg belangrijk. “Wat de beweegreden ook is: iedereen is welkom. Helpende handen op maandagnamiddagen en woensdagvoormiddagen zijn trouwens nog steeds welkom.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten