“Hij plaste tegen haar voordeur en plakte het slot dicht”: zelfverklaarde voetbalmakelaar veroordeeld voor stalking van vrouw die hem afwees

Themabeeld.© Shutterstock

Knokke-Heist/Maasmechelen -

Een 56-jarige man uit Maasmechelen heeft voor de Brugse strafrechtbank bij verstek een jaar celstraf met uitstel gekregen voor stalking van een Knokse vrouw die hem afwees.

Arne Franck

E.K. leerde het slachtoffer kennen in de zomer van 2019. De zelfverklaarde voetbalmakelaar beweerde dat hij gescheiden was en de twee gingen enkele keren op date. Volgens de beklaagde was er sprake van een relatie, maar het slachtoffer, een vrouw uit Knokke, zag dat anders. Toen ze te weten kwam dat E.K. nog altijd getrouwd was, verbrak ze het contact. Hierop begon de man haar hardnekkig te stalken.

LEES OOK. “Hij plaste tegen haar voordeur en plakte het slot dicht”: zelfverklaarde voetbalmakelaar riskeert jaar cel voor stalking

In de loop van 2021 viel E.K. het slachtoffer lastig met tientallen telefoontjes. Hij achtervolgde haar overal en wachtte haar op aan haar woning. Hij plaste tegen haar voordeur en kleefde zelfs het slot toe. Op een keer daagde hij ook op tijdens een voetbalwedstrijd van haar zoon.

‘Secondelijm voor valse tanden’

Op 4 oktober 2021 was E.K. opnieuw aan de voordeur van het slachtoffer aan het prutsen en sloeg de politie hem in de boeien. Hij had secondelijm bij zich, maar beweerde dat dit diende om zijn valse tanden vast te kleven. E.K. werd aangehouden en zat een drietal dagen in de cel. Het slachtoffer vluchtte intussen naar haar familie in het buitenland. “Ze was in alle staten”, pleitte haar advocaat Mario Renodeyn.

Volgens de psychiater is het risico dat E.K. nieuwe feiten pleegt laag. “Er is wel nood aan psychotherapeutische begeleiding”, aldus de procureur. Maar omdat de Limburger niet kwam opdagen voor zijn proces vroeg ze een effectieve celstraf. De rechtbank ging daar evenwel niet op in. Aan het slachtoffer kende hij 750 euro schadevergoeding toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten