Kustgemeente doet beroep op meeuwenteam om overlast te beperken

Het meeuwenteam vervangt de eieren door nepeieren.© Jeffrey Roos

Bredene/Oostende -

Het gemeentebestuur van Bredene zal net als vorig jaar opnieuw een beroep doen op het meeuwenteam van het Oostendse Vogelopvangcentrum tussen 15 maart en 15 september.

Jeffrey Roos

Het voorbije werkjaar werd positief geëvalueerd en daarom werd beslist om ook in 2023 een overeenkomst af te sluiten met het meeuwenteam. “Meeuwen kunnen voor veel overlast zorgen”, zegt schepen Kelly Spillier (Vooruit). “De acties van het meeuwenteam kunnen die overlast voorkomen. Ze zorgen voor een aanpak op maat in overlastgevoelige zones e doet dat steeds met diervriendelijke tussenkomsten.”

Heel wat meeuwen leggen hun eieren vanaf april op de daken, in dakgoten, enzovoort. Maar eigenlijk zijn ze al vanaf maart op zoek naar een geschikte plaats. Tijdens de broedtijd komen dan ook heel wat klachten binnen van mensen. “Het meeuwenteam werkt ook sensibiliserend”, vervolgt de schepen. “Er is een gerichte en doordachte aanpak nodig om de overlast te beperken. De verantwoordelijkheid ligt echter bij de eigenaar om bijvoorbeeld nestvorming op het dak te voorkomen. Het meeuwenteam legt uit hoe dat kan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten