Volleybal  Lotto Volley League Caruur Gent - Volley Haasrode Leuven: 2-3

Caruur Gent geeft 2-0-voorsprong nog uit handen tegen Volley Haasrode Leuven: “Verwacht een open strijd in de play-offs”

Jente De Vries hamert het bezoekend blok van Laszlo De Paepe en Berre Peters aan stukken.© Nic Declercq

Gent -

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht bij Caruur Gent. In de eerste twee sets trokken de mannen van Jan Van Huffel, met een uitstekende Gilles Vandecaveye in een hoofdrol, aan het langste eind tegen Haasrode Leuven. Toch liep het op de valreep nog fout.

Dirk Van Bruysel

“De wedstrijd kantelde in de derde set wanneer de ref bij 14-12 als enige in de zaal een touché niet had opgemerkt”, zucht Jan Van Huffel. “Door deze scheidsrechterlijke dwaling mocht Hendrik Tuerlinckx opslaan. Hij scoorde twee keer op rij met behulp van de netrand. Ook nadien hadden wij nog enkele kansen om de set naar ons toe te trekken, maar uiteindelijk konden we het niet afmaken. Ook de vierde set was heel spannend. Wij hadden het moeilijk om hun floatopslagen onder controle te krijgen, maar ook Haasrode Leuven ondervond veel moeilijkheden met onze opslagdruk. Uiteindelijk werd het een spannend slot van de set waarin de bezoekers aan het langste eind trokken en zo een belle uit de brand sleurden. Dat we in die tiebreak even de pedalen kwijt waren is niet verwonderlijk. Twee sets op rij zo verliezen zijn dingen die in de kleren kruipen.”

Bikkelen voor de punten

“Deze wedstrijd was zowat een weerspiegeling van de waardeverhoudingen van de vier ploegen die na Maaseik en Roeselare zullen deelnemen aan de play-offs”, voorspelt de coach. “Winst en verlies zullen in die onderlinge duels van details afhangen. Met het oog op de play-offs is dat ene puntje dat we tegen Haasrode Leuven pakten enorm belangrijk. Ook de nog resterende matchen zijn enorm belangrijk. Het wordt nog drie matchen bikkelen voor elk punt. Momenteel tellen we nu één puntje minder dan Haasrode Leuven en staan we samen met Menen op de vierde plaats. Of de puntenwinst van Menen tegen Roeselare een streep door onze rekening is? Niet echt, al zou het natuurlijk beter geweest zijn voor ons moest Roeselare de drie punten thuis had gehouden. Ik wist dat de kans dat Roeselare een steekje zou laten vallen erg reëel was. Ook wij hadden hen een puntje kunnen afsnoepen, maar het was telkens net niet in die partij. De opeenvolgende opdrachten vallen de landskampioen erg zwaar. We moeten niet naar de anderen kijken, maar ons focussen op onszelf. Ik verwacht alleszins een open strijd in de play-offs. In die optiek denk ik dat het best is om zondag, wanneer Lindemans Aalst op bezoek komt, de punten thuis te houden. Laten we vrijdag rustig recupereren en zorgen dat iedereen zondag opnieuw met frisse moed tegenaan kan gaan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten