Supporters Wout van Aert hopen op nieuwe regenboogtrui: “Als Wout wint, komt hij nog naar Lille een feestje bouwen”

Marleen Peeters uit Lille bakte speciale koekjes in de vorm van het hoofd van Wout van Aert en stak een knuffelbeer alvast in een regenboogtrui.© rr

Lille -

De supporters van Wout van Aert en de inwoners van Lille maken zich op voor een mooi wereldkampioenschap veldrijden zondag in het Nederlandse Hoogerheide. De Lilse supportersclub van Wout zendt in het parochiecentrum Sint-Pieter de wedstrijd uit op een groot scherm. Marleen Peeters uit Lille heeft alvast koekjes in de vorm van Wout en zijn fiets gebakken. “Wout heeft beloofd dat hij bij winst zondag nog naar Lille komt”, zegt Peter Van Echelpoel van de supportersclub.

Bart Van den Langenbergh

De laatste wereldtitel veldrijden voor Wout van Aert dateert van vijf jaar geleden. In februari 2018 kaapte de Lilse renner in het Nederlandse Valkenburg voor het derde jaar op rij de regenboogtrui weg en ging Lille helemaal uit de bol. De voorbije jaren reeg Wout van Aert ook op de weg de successen aan elkaar met als welverdiende bekroning een groene trui in de Ronde van Frankrijk vorig jaar. Het Belgisch kampioenschap veldrijden stond begin dit jaar niet op zijn programma, maar zondag staat de renner wel weer aan de start van het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide.

Omdat het WK dit jaar plaatsvindt vlak over de grens in Nederland zakken honderden supporters van Wout zondag gewoon zelf af naar het parcours. De supportersclub van Wout van Aert uit Lille heeft twee bussen naar Hoogerheide ingelegd. “Donderdag waren er ongeveer tachtig supporters die mee willen rijden naar Hoogerheide ingeschreven. Er zijn nog twintig plaatsen vrij”, zegt Peter Van Echelpoel van de Lilse supportersclub. “We vragen slechts 5 euro voor een ticket op de bus met vervoer heen en terug. We hebben die prijs bewust laag gehouden omdat de toegangsprijzen voor het WK al vrij hoog zijn en het ter plaatse ook duurder is geworden. De bussen vertrekken zondag om 8.30u aan het parochiecentrum Sint-Pieter.”

Enkele leden van de supportersclub van Wout van Aert met links Peter Van Echelpoel.© Joren De Weerdt

Grote schermen

Maar ook de thuisblijvers, onder wie Peter Van Echelpoel zelf, worden op hun wenken bediend. “We plaatsen zondag een scherm in de grote zaal van het parochiecentrum Sint-Pieter zodat iedereen de wedstrijd op de voet kan volgen. En we hebben de deejay al gevraagd om zich klaar te houden als Wout het WK wint. Wout heeft beloofd dat hij zondag nog even langskomt in Lille als hij wereldkampioen wordt. Dat zal dan zeker ook gepaard gaan met wat gratis drank”, legt Peter Van Echelpoel uit.

Zien we Wout zondag weer achter de tap in het Lilse parochiecentrum?© MIA UYDENS

Ook in de omliggende cafés in Lille zal het WK zondag worden uitgezonden. En op de Krawatjescross op De Lilse Bergen, de jeugdcross voor jongeren van De Moedige Supporters, staat zondag een groot scherm. In Herenthout, een paar dorpen verder, vertrekken zondagochtend twee volle bussen met supporters van de fanclub Herent(W)out naar Hoogerheide.

Koekjes van Wout

Marleen Peeters uit Lille heeft zich op een creatieve manier voorbereid op het WK veldrijden. Ze bakte overheerlijke koekjes in de vorm van het hoofd van Wout van Aert en zijn fiets en haakte ook een mini-regenboogtrui voor een teddybeer.

Marleen Peeters uit Lille toont de unieke koekjes van Wout.© RR

”Ik heb de koekjes voor de eerste keer gebakken nadat Wout vorig jaar de groene trui in de Ronde van Frankrijk pakte”, zegt Marleen Peeters (niet te verwarren met de burgemeester van Lille, red.). “ De koekjesvorm is gemaakt door mijn kleinzoon Senne en zijn vriendin Lina. Ik heb de koekjes tot nu toe alleen nog maar op de jaarlijkse markt van de Goudvink in Lille en op het oogstfeest van de Pompoenerie in Kasterlee aangeboden. Het is niet de bedoeling om ze in grote hoeveelheden te verdelen. Het moet vooral plezant blijven. Zondagavond kunnen de koekjes in staminee De Crawaett in Lille geproefd worden.”

De koekjes over Wout van Aert zien er niet alleen mooi maar ook heel lekker uit.© RR

Marleen Peeters haakte ook een mini-regenboogtrui.© RR

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt