Burgers maken plaats voor ribbetjes op Sint-Pietersplein: “Het kan anders dan à volonté”

Ali Önder, de Gentse franchisepartner, en zaakvoerder Alladin Zeidan voor Kingribs op het Sint-Pietersplein.© David Van Hecke

Gent -

Geen ribbetjes à volonté in het nieuwe Kingribs op het Sint-Pietersplein, wel premium spareribs. Oprichter Alladin Zeidan (30) houdt van ribbetjes en vindt dat je ook luxueus eten kan afhalen, in plaats van alleen pita en pizza.

Lotte Ruysschaert

Kingribs werd vier jaar geleden geboren uit Alladin Zeidans liefde voor spareribs. Hij was al zeven jaar aan de slag in de horeca toen hij besloot om zijn eigen zaak te beginnen. “Ik hou van ribbetjes, maar het kan anders dan à volonté”, steekt hij van wal. “Ik vond dat de afhaalmarkt toen nog wat eenzijdig was, met vooral veel goedkopere gerechten. Premium eten kan je óók gewoon thuis laten leveren. Je hoeft niet altijd op restaurant.”

Zeidan begon met Kingribs en had de lockdowns mee, want die versterkten alleen maar het idee om jezelf te verwennen met afhaaleten. De vestiging in Gent is al zijn zevende filiaal. Andere vestigingen vind je onder meer in Dendermonde, Sint-Niklaas, Boom en Berchem. “Gent stond al lang op mijn lijstje. Ik heb acht maanden gezocht naar het juiste pand, maar het was mijn prioriteit om hier ook een Kingribs te openen”, zegt Alladin.

Zes marinades

Op de kaart staan spareribs, burgers en loaded potatoes – zeg maar gevulde aardappelen. De gerechten worden klaargemaakt met kwalitatieve ingrediënten. Er zijn verschillende soorten ribbetjes met zes verschillende marinades die vers worden bereid in de zaak.

Burgers zijn er zowel voor kleine als grote eters. “In onze burgers zit minimaal 200 gram en maximaal een kilo vlees. We hebben heel veel soorten. We willen niet concurreren met de laagste prijs, maar met de lekkerste smaak.” (lees verder onder foto)

© David Van Hecke

Het doelpubliek? Mensen die willen genieten van hun eten. “Het is niet voor een snelle hap, al is er maar weinig plaats om te zitten. We focussen vooral op afhaal. We mikken niet op kwantiteit, maar op kwaliteit.”

Voor een burger of ribbetjes betaal je tussen 15 en 25 euro. Een loaded potato is wat goedkoper: 9 euro.

INFO: www.kingribs.com. Sint-Pietersplein 44, 9000 Gent. Open van dinsdag tot en met zondag van 16.30 uur tot 21 uur.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt