Burgers maken plaats voor ribbetjes op Sint-Pietersplein: “Het kan anders dan à volonté”
Ali Önder, de Gentse franchisepartner, en zaakvoerder Alladin Zeidan voor Kingribs op het Sint-Pietersplein. — © David Van Hecke
Geen ribbetjes à volonté in het nieuwe Kingribs op het Sint-Pietersplein, wel premium spareribs. Oprichter Alladin Zeidan (30) houdt van ribbetjes en vindt dat je ook luxueus eten kan afhalen, in plaats van alleen pita en pizza.
Kingribs werd vier jaar geleden geboren uit Alladin Zeidans liefde voor spareribs. Hij was al zeven jaar aan de slag in de horeca toen hij besloot om zijn eigen zaak te beginnen. “Ik hou van ribbetjes, maar het kan anders dan à volonté”, steekt hij van wal. “Ik vond dat de afhaalmarkt toen nog wat eenzijdig was, met vooral veel goedkopere gerechten. Premium eten kan je óók gewoon thuis laten leveren. Je hoeft niet altijd op restaurant.”
Zeidan begon met Kingribs en had de lockdowns mee, want die versterkten alleen maar het idee om jezelf te verwennen met afhaaleten. De vestiging in Gent is al zijn zevende filiaal. Andere vestigingen vind je onder meer in Dendermonde, Sint-Niklaas, Boom en Berchem. “Gent stond al lang op mijn lijstje. Ik heb acht maanden gezocht naar het juiste pand, maar het was mijn prioriteit om hier ook een Kingribs te openen”, zegt Alladin.
Zes marinades
Op de kaart staan spareribs, burgers en loaded potatoes – zeg maar gevulde aardappelen. De gerechten worden klaargemaakt met kwalitatieve ingrediënten. Er zijn verschillende soorten ribbetjes met zes verschillende marinades die vers worden bereid in de zaak.
Burgers zijn er zowel voor kleine als grote eters. “In onze burgers zit minimaal 200 gram en maximaal een kilo vlees. We hebben heel veel soorten. We willen niet concurreren met de laagste prijs, maar met de lekkerste smaak.” (lees verder onder foto)
© David Van Hecke
Het doelpubliek? Mensen die willen genieten van hun eten. “Het is niet voor een snelle hap, al is er maar weinig plaats om te zitten. We focussen vooral op afhaal. We mikken niet op kwantiteit, maar op kwaliteit.”
Voor een burger of ribbetjes betaal je tussen 15 en 25 euro. Een loaded potato is wat goedkoper: 9 euro.
INFO: www.kingribs.com. Sint-Pietersplein 44, 9000 Gent. Open van dinsdag tot en met zondag van 16.30 uur tot 21 uur.
Lees ook
Oude juwelier aan opera omgebouwd tot mediterraanse brasserie: “Mijn olijfolie haal ik rechtstreeks uit Italië”
Eerst een Iraans restaurant in Vietnam, nu een Iraans-Vietnamees in Gent: “We willen een mysterieuze sfeer creëren”
Steeds meer protest tegen Stadsbos: “Dit heeft een averechts effect”
Populair café in Brugse Poort bijna afgebrand door ‘spookkaars’: “We snappen er niets van”
Video
Hoofdpunten
In Gent-Wevelgem volgt belangrijkste test voor Jasper Philipsen: “Wedden met Mathieu van der Poel, dat doe ik nooit meer”
ONZE STERREN. Lorena Wiebes vs Elisa Balsamo, of toch weer die dekselse Lotte Kopecky in Gent-Wevelgem bij de vrouwen?
Cardiologe over hartinfarcten: “Vrouwelijke patiënten die behandeld worden door mannelijke artsen zijn het slechtste af”
Een avond in het spoor van Sam Gooris: “Voor één soort publiek treed ik niet meer op”
Dit verandert op 1 april: premie voor thuisbatterij geschrapt, sociale energietarieven omhoog en recht op deconnectie
Beste van Plus
Sean Dhondt zet nieuwe stap in relatie
Danseres verliest armen en benen na dodelijke muggenbeet op vakantie: “Het is gebeurd en daar moet ik nu mee omgaan”
Met drie Belgen en twee Nederlanders naar de eindmeet in ‘Big brother’: deze bewoner valt af vlak voor finaleweek
Vrouw (32) doet emotionele aankondiging tijdens huwelijk van haar vader, maar krijgt bakken kritiek: “Toppunt van egoïsme”