Autobestuurder levenslang rijongeschikt verklaard nadat hij onder invloed van drugs overkop gaat

© BELGAIMAGE

EEKLO -

Een alleenstaande vader ging in november 2021 met zijn wagen overkop op de Ringlaan in Eeklo. De man bleek achteraf onder invloed van cocaïne. Hij mocht het donderdag komen uitleggen in de politierechtbank in Gent.

Laura Moens

De bestuurder, een vader van een jong zoontje, vloog in november 2021 uit de bocht en ging overkop met zijn wagen op de Ringlaan in Eeklo. Achteraf werd duidelijk dat de man zwaar onder invloed van cocaïne was.

“Mijn cliënt ging toen door een zware periode. De man was aan het scheiden van zijn vrouw en moest alleen voor zijn zoontje zorgen”, vertelde de advocate van de bestuurder. De man gebruikte de drugs om zijn problemen te ontvluchten.

Hoewel de vader verklaarde geen drugs meer te gebruiken, legde de rechtbank een zware straf op. De man kreeg een geldboete van 1.600 euro, twee maanden rijverbod en levenslange rijongeschiktheid. Dat betekent dat hij nooit meer achter het stuur mag kruipen, tenzij hij aan de hand van een reeks proeven kan bewijzen dat hij niet meer drinkt en toch nog bekwaam is om te rijden.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt