KAA Gent is zijn trouwste West-Vlaming kwijt: “Gaspar stond altijd voor iedereen klaar”

Gaspar Haenecaert met zijn vrouw Gerlinde© IF

Gent/Roeselare -

KAA Gent is een van zijn warmste fans kwijt. Woensdag overleed Gaspar Haenecaert op 56-jarige leeftijd in Roeselare. De West-Vlaming was een Buffalo in hart en nieren en richtte mee supportersclub Tatanka op.

Stefan Smet

LEES OOK.Ondertussen in West-Vlaanderen: ‘Buffalo, Buffalo, AA ... Hent!’

Veel gewaagder wordt het niet: een supportersclub voor KAA Gent oprichten in West-Vlaanderen. Net dat deed Gaspar Haenecaert tien jaar geleden samen met zijn vriend Nick Geers. ‘Tatanka’ - indiaans voor Buffalo - werd al snel een van de grootste supportersclubs van de Buffalo’s. “Dat durven, typeert Gaspar”, zegt Stefaan Verhauwen die recent de fakkel overnam als voorzitter van Tatanka.

De laatste jaren kampte de alom geliefde Haenecaert met een slepende ziekte, maar zijn liefde voor de Buffalo’s bleef intact: “De liefde voor KAA Gent had hij al van kinds af aan toen hij met zijn opa naar het Ottenstadion afzakte. Eigenlijk was Gaspar iemand die altijd mensen wilde verbinden en hij stond ook altijd voor iedereen klaar”, vertelt zijn vrouw Gerlinde Vanbrussel. “Zo werd hij ook lid van het bestuur van de Supportersfederatie van KAA Gent en zette hij ook zijn schouders onder de kersvers opgerichte Supportersraad van de Buffalo’s.” (lees verder onder foto)

Gaspar met zijn dochters Helena (17) en Anna (15)© IF

Gaspar Haenecaert was een begeesterend man. Dat ondervond ondergetekende aan den lijve toen KAA Gent het in de zomer in de voorrondes van de Europa League moest opnemen tegen het Kroatische Rijeka. De vrolijke Tatanka-bende nodigde ondergetekende toen uit voor een trip naar de boorden van de Adriatische kust. Een dolle reis in twee minibusjes later waren we een reportage maar vooral een unieke ervaring rijker.

De liefde voor KAA Gent heeft Gaspar Haenecaert, die jarenlang professioneel actief was bij Howest, de Hogeschool voor West-Vlaanderen in Brugge, doorgegeven aan zijn twee dochters: “Helena (17) en Anna (15) zijn dankzij Gaspar uitgegroeid tot twee fervente Buffalo-supporters en ook ik noem me ook vol trots een fan van KAA Gent. Ook al wonen we nu ook alweer al heel wat jaren in Roeselare”, besluit Gerlinde vol trots. (lees verder onder foto)

KAA Gent voorziet zondagavond in de marge van de thuiswedstrijd tegen Racing Genk een herdenkingsmoment voor Gaspar Haenecaert en tijdens het ‘Luc De Vos-moment’ in de 52ste minuut zullen de toeschouwers in de Ghelamco Arena hem ongetwijfeld een laatste eresaluut geven.

De begrafenisplechtigheid van Gaspar vindt plaats woensdag 8 februari om 11 uur in de Sint-Michielskerk in Roeselare.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten