“Nog steeds last van slapende pink”: dertiger slaat met hamer op hand buurman tijdens ruzie over omheining

© ANP

Bredene -

Een 38-jarige Bredenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank achttien maanden effectieve celstraf voor slagen aan zijn buurman. L.N. mepte met een hamer op zijn hand. “Mijn cliënt heeft nog steeds last van een slapende pink”, pleitte de advocaat van het slachtoffer.

Arne Franck

Op 30 maart vorig jaar hielp S.D. bij een vriendin in Bredene met de afbraak van een omheining. De vrouw had hiervoor toelating gekregen van de sociale huisvestingsmaatschappij, die er een haag zou planten. Maar de afbraak was niet naar de zin van buurman L.N. Toen S.D. zijn hand over de omheining plaatste om het zeil weg te trekken sloeg L.N. hem met een hamer op de hand. Vervolgens bedreigde hij S.D. en zijn buurvrouw ook nog met een luchtdrukgeweer.

Volgens procureur Lode Vandaele zag het wapen er echt uit. “En als je geconfronteerd wordt met een zot, weet je niet welk wapen je voor je hebt”, stelde hij. In de hand van het slachtoffer werden pezen geraakt. “Hij heeft nog steeds last van een slapende pink”, pleitte advocaat Bart Bleyaert. “Ik wilde iemand helpen en zit ermee voor de rest van mijn dagen”, zuchtte het slachtoffer, die een schadevergoeding van ruim 15.000 euro vroeg.

Niet mee samen te leven

Volgens de verdediging was de buurvrouw zélf de aanstoker van de ruzie. “Met die vrouw viel gewoon niet samen te leven”, pleitte meester Gilles Caerels. “Ze maakte het leven zuur voor iedereen in de buurt en heeft intussen haar woning moeten verlaten.” De rechtbank doet uitspraak op 2 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten