Successerie ‘9-1-1’ is terug met nieuw seizoen

Laat op de avond, maar steevast garant voor hoge kijkcijfers: de Amerikaanse serie 9-1-1 is terug van weggeweest voor het vijfde seizoen.

Tom Vets

Het einde van succesreeks 9-1-1 lijkt nog lang niet in zicht. De laatste twee jaar scoort de serie met hoofdrolspeelster Angela Bassett als Athena Grant zelfs beter dan ooit in Amerika. Aan het concept wordt dan ook niet geraakt. Elke aflevering gaat over de politieagenten, het ambulancepersoneel en de brandweerlieden die als eerste hulpverleners ter plekke komen na een 911-oproep bij de alarmcentrale.

Het seizoen start met enkele hackers die trachten via cyberaanvallen Los Angeles lam te leggen en dat zorgt voor een overvloed aan noodgevallen. Waaronder een storing bij een luchtverkeerscentrum en een vrouw die met haar wagen in zee belandt nadat ze blindelings haar gps volgde. Ondertussen hebben de personages ook altijd af te rekenen met persoonlijke problemen. Zo moet Athena haar trauma dat ze vorig seizoen opliep opnieuw onder ogen komen wanneer de rechtszaak tegen de dader van start gaat.

‘9-1-1’, VTM, vrijdag om 22.35 uur

Aangeboden door onze partners