Basketbal  2de Landelijke Panters Baasrode

Nils Moortgat moet winnen met Panters Baasrode of het wordt rekenen voor de play-offs: “Mentale front wat opkrikken”

Nils Moortgat kent de stand van zaken zonder een blik op het klassement. “We staan samen met Sint-Niklaas op de tweede plaats, met één overwinning meer dan Knesselare, Aalter en Deerlijk.”© Gregory Van Gansen

Baasrode -

Na de nederlaag op Gembas Knesselare krijgt Baasrode het plots nog benauwd om de play-offs veilig te stellen. Coach Nils Moortgat gaat uit van een overwinning tegen de directe rivaal Deerlijk in de Pantershal, wat Baasrode meteen zekerheid zou verschaffen over de beoogde top vier.

Wim Redant

Nils Moortgat kent de stand van zaken zonder een blik op het klassement. “We staan samen met Sint-Niklaas op de tweede plaats, met één overwinning meer dan Knesselare, Aalter en Deerlijk. We moeten winnen of het wordt rekenen. We staan negatief tegenover Knesselare, waardoor we er alle baat bij hebben dat die ploeg verliest op bezoek bij leider Falco Gent B, dat al zeker is van de top vier. Alle berekeningen kunnen overboord indien we zelf de maat nemen van Deerlijk en daar gaan we ook voor. We moeten het mentale front ook wat opkrikken na de vermijdbare nederlaag op Knesselare. Met nog drie minuten op de klok leidden we nog met acht punten verschil, maar toch gaven we de wedstrijd nog uit handen en lieten we ons verlengingen aansmeren, waarin onze boot kapseisde met 14-4. Het ontbreekt ons wat aan efficiëntie in de afwerking. We versieren wel een resem kansen, maar puren er te weinig punten uit. In moneytime blijven we te veel fouten maken.”

In Baasrode valt het te hopen dat de ervaren sterkhouders Seppe Vernaeve en Jordi Gillis na een lange revalidatie opnieuw pieken. “Seppe is pas terug en moet het ritme nog vinden. Hopelijk raapt hij die procentjes snel op. Jordi mist ook nog te veel open shots en plaatst de dunks nog niet met de ogen dicht. Onze twee anciens zijn onze afwerkers van dienst en het laat zich voelen wanneer zij geen topniveau halen, wat overigens logisch is wegens een gebrek aan matchritme. We misten bovendien ook nog eens Lars Moortgat wegens een spierscheur.”

Top drie

De Baasrode-coach houdt vast aan zijn ambitie. “We gaan voor de top drie. Gistel is in de andere reeks nog ongeslagen en daar zal wel geen kruid tegen gewassen zijn. Slechts één ploeg promoveert omdat de liga de reeksen opnieuw wil reduceren naar veertien teams. Het huidige format bevat wel minpuntjes. Zo neem je niet alle uitslagen mee. Zelf verloren we twee keer van Falco B en één keer van Sint-Niklaas. We starten dus al met drie nederlagen in de play-offs. Voor de staartploegen wordt het nog pijnlijker, want hun zeges tegen de toppers vallen weg in hun degradatiepoule, wat fundamenteel oneerlijk is.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten