Politie neemt riotgun in beslag na arrestatie drugsdealer

De politie nam geld, drugs en wapens in beslag.© Politie Brussel

Elsene -

De Brusselse politie heeft drie mannen opgepakt die wapens en drugs zouden verkopen. Bij een huiszoeking nam de politie onder andere een riotgun en enkele messen in beslag.

Chris Verhaeghe

Een patrouille van de lokale politie merkte afgelopen vrijdag een verdachte man op in de Giststraat in Elsene. De inspecteurs besloten hem te observeren en zagen de man iets uitwisselen met een passant. Die laatste werd gecontroleerd en gaf toe dat hij net drugs had gekocht. De verkoper werd ook opgepakt en meegenomen voor verhoor.

“Uit een analyse van de gsm’s van de verdachte bleek dat hij naast drugs ook wapens te koop aanbood en er konden bovendien twee andere verdachten geïdentificeerd worden”, meldt een woordvoerder van de politie.

Huiszoekingen

“Bij deze personen werden er huiszoekingen op heterdaad uitgevoerd met de ondersteuning van de anti-overvalbrigade van onze politiezone. In totaal werden er 23,5 gram marihuana, 23,5 gram cocaïne, 915 euro, drie xtc-tabletten, een riotgun met munitie en enkele steekwapens in beslag genomen. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket, dat een onderzoeksrechter vorderde.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten