Voetbal  2de afdeling VV B SK Londerzeel

Jamie Meseure en SK Londerzeel blijven met al die gelijke spelen in degradatiegevaar: “We hebben dringend een overwinning nodig”

Jamie Meseure. “Ik hoop dat vooral dat de club nu snel knopen doorhakt, die onzekerheid is voor niemand leuk. Het zal ook wel helpen als we snel zeker zijn van het behoud.”© GOYVAERTS

SK Londerzeel verloor nog niet in het nieuwe jaar, maar omdat het vier keer op rij gelijk speelde, blijft degradatiegevaar om de hoek loeren. Een thuiszege zondag tegen staartploeg Lebbeke is dan ook meer dan welkom.

Peter Nys

“Bij winst zetten we Lebbeke op tien punten. Dat wordt dan toch al een moeilijk te overbruggen kloof”, beseft Jamie Meseure. “Al jagen we natuurlijk al weken op die eerste overwinning in 2023, voorlopig zonder succes. Laten we dus maar bescheiden blijven en zondag zeer geconcentreerd aan de partij beginnen. De heenmatch was trouwens een wedstrijd met twee gezichten. Wij speelden een zeer sterke eerste helft en kwamen op een 0-1-voorsprong. Vervolgens lieten we een resem kansen liggen om de partij al voor rust te beslissen. Na de pauze bakten we er niks meer van en verloren we nog met 2-1. Dat mag ons nu niet overkomen. Ik ben ervan overtuigd dat wij een betere ploeg hebben dan Lebbeke, maar dat moeten we zondag wel op het veld tonen.”

Als het over volgend seizoen gaat, valt voorlopig op dat er vooral veel vertrekkers zijn.

“Klopt. Van Jef Van Der Veken, Christophe Pieyns, Jonas Laureys en Dimitri Daeseleire wisten we al dat ze vertrokken. Blijkbaar zijn daar nu ook Ali Yildiz en Dennes De Kegel bijgekomen. Dat zijn zes basisspelers en een pak ervaring dat wegvalt. Ik heb nog een contract voor volgend seizoen en voel me hier goed. Maar ik zou toch ook graag willen weten wat de ambities zijn voor volgend seizoen. Op dit moment zijn er nog maar zes spelers. Er ligt dus wel wat werk op de plank.”

Yves Van Borm, momenteel aan de slag bij Knokke, wordt genoemd als voornaamste kandidaat om trainer Stijn Geys op te volgen.

“Dat heb ik ook gehoord en dat is positief. Van Borm is al jaren actief in de hoogste amateurklasse en heeft een mooie reputatie opgebouwd. Ik kan me niet voorstellen dat hij naar hier komt om tegen de degradatie te knokken. Maar goed, zolang er niks getekend is, tasten wij als spelers ook in het duister. Ik hoop dat vooral dat de club nu snel knopen doorhakt, die onzekerheid is voor niemand leuk. Het zal ook wel helpen als we snel zeker zijn van het behoud. Zes op zes pakken tegen Lebbeke en Pepingen-Halle zou al een grote stap in de goeie richting zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten