Na tien seizoenen: ‘The blacklist’ houdt het voor bekeken

Alweer komt een langlopende Amerikaanse serie ten einde. Hitserie The blacklist van zender NBC stopt na het tiende seizoen, dat eind februari van start gaat.

Tom Vets

Het nieuws komt enkele dagen na het bericht dat NCIS Los Angeles na veertien jaar stopt. In totaal zullen er van The blacklist, een misdaadserie over een zware crimineel die de FBI wil helpen om andere misdadigers te pakken, iets meer dan 200 afleveringen gemaakt zijn.

In het tiende seizoen keert hoofdrolspeler James Spader terug als Raymond ‘Red’ Reddington. Het wordt zijn tweede zonder actrice Megan Boone, die aan het einde van seizoen acht vertrok. Ondanks veel veranderingen in de latere seizoenen bleef de reeks de wereldwijd een succes. Bij ons wordt de serie al sinds het begin uitgezonden op de Play-zenders.“Na tien jaar, honderden Blacklist-zaken en meer dan tweehonderd afleveringen zijn we trots om de reeks in schoonheid te eindigen”, zo laat showrunner John Eisendrath weten. De reeks is inmiddels ook beschikbaar via Netflix.

Na een tijdje kreeg The blacklist ook een spin-off. In The blacklist: redemption was een rol weggelegd voor de Nederlandse actrice Famke Janssen. Famke speelde de sluwe Susan Hargrave die de leiding had over een geheime organisatie van huurlingen die problemen oplost waar de overheid haar vingers niet aan brandt. Maar een groot succes werd de serie niet.

Aangeboden door onze partners