Trucker (40) omgekomen bij ongeval met twee vrachtwagens op E17: volledige rijbaan afgesloten

© YPW

Laarne -

Donderdagnamiddag gebeurde op de E17 ter hoogte van Laarne een dodelijk verkeersongeval waarbij twee vrachtwagens betrokken raakten. Een van de chauffeurs, een 40-jarige man, liet daarbij het leven.

Pieter Van Hecke en Laura Moens

Een vrachtwagen die met pech stilstond op de pechstrook, werd met hoge snelheid achteraan aangereden door een tweede vrachtwagen. Door de klap kantelde de tweede truck en kwam die op zijn dak in de gracht naast de snelweg terecht. De brandweer heeft nog een poging ondernomen om de chauffeur uit zijn cabine te bevrijden, maar alle hulp kwam te laat. De man overleed ter plaatse.

Het ongeval zorgt voor een hoop verkeershinder voor het verkeer komende van Gent. Momenteel is de volledige rijbaan afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Er wordt verwacht dat de hinder nog een hele poos zal aanhouden. De takelwerkzaamheden beloven een hele krachttoer te worden.

Er werd ook een verkeersdeskundige van het parket aangesteld om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. Ondertussen vormt er zich ook al een kijkfile in de andere rijrichting.

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten