Voetbal 2de provinciale A FC Lembeke

Michiel Mortier met FC Lembeke in poleposition voor tweede periodetitel, LS Merendree en FCG Sint-Laureins liggen op de loer

Michiel Mortier en FC Lembeke hebben de beste papieren in handen om de periodeprijs binnen te rijven.© Nic Declercq

Lembeke -

In tweede provinciale A komen er voor de tweede periodetitel nog drie ploegen in aanmerking. FC Lembeke voert met 22 op 27 dit nevenklassement aan. De ploeg van coach Tom De Neve telt één punt meer dan LS Merendree (21 punten) en twee punten meer dan co-leider FCG Sint-Laureins (19 punten).

Johan Polet

“Wij waren na zes speeldagen met evenveel opeenvolgende zeges goed op weg om de periodetitel op zak te stoppen”, aldus Michiel Mortier. “We incasseerden tegen twee teams uit de rechterkolom van de rangschikking echter duur puntenverlies. We verloren met 2-0 bij VSV Gent, wat een accident de parcours was, en kwamen afgelopen zondag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij rode lantaarn Sparta Ursel. We wisten dat we voor een moeilijke opdracht stonden, want de Spartanen hadden veel vertrouwen getankt na hun zege tegen FC Sleidinge.”

“We zijn voor de uitwedstrijd bij FC Sleidinge op onze hoede”, geeft Mortier mee. “Die ploeg kampt met een grote blessurelast, maar heeft dringend nood aan punten om uit de degradatiezone weg te blijven. We krijgen een geprikkelde ploeg tegenover ons die voor iedere centimeter grond zal knokken. Wij hebben ons lot in eigen handen. We verzekeren ons bij winst van deelname aan de eindronde, wat onze doelstelling bij de competitiestart was. We mogen dit virtuele eindrondeticket niet meer uit handen geven”, besluit Mortier.

Succesreeks bij Merendree

LS Merendree krijgt het bezoek van FC Poesele, dat afgelopen zondag titelkandidaat FC Destelbergen in bedwang hield (0-0). “We moeten niet bezig zijn met de winstkansen van Lembeke”, zegt aanvaller Gilles Beerens van Merendree. “Wij moeten ons op onze eigen prestatie focussen en proberen de drie punten op zak te stoppen. Het zou jammer zijn indien we naast de tweede periodetitel grijpen, maar belangrijker is dat we onze succesreeks doortrekken. We wonnen zesmaal op rij en willen dichterbij de top drie sluipen. We kijken naar boven in de rangschikking. We kunnen ons zelfs nog in de titelstrijd mengen. We nemen het met FC Latem, Sint-Laureins, Destelbergen en Lembeke nog op tegen de vier andere teams uit de top vijf van de rangschikking,” besluit Beerens.

Leider Sint-Laureins

Sint-Laureins heeft nog een kleine kans op de periodetitel, maar coach Eddy Van Daele is hier niet mee bezig. “We zullen ons zonder grote verrassingen voor de eindronde plaatsen”, weet Van Daele. “Wij kijken vooral naar de algemene rangschikking. Latem en Destelbergen zijn de twee te kloppen titelkandidaten, maar we zullen ons vel duur verkopen. We zijn onszelf tegen FC Destelbergen een revanche verschuldigd na onze 5-0-nederlaag bij Zeveren Sportief. We gaan er alles aan doen om te proberen onze leidersplaats te behouden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten