Voetbal 1ste provinciale Linden

Linden van Zeno De Corte kan in Elewijt periodetitel pakken: “Fans van Elewijt motiveren alleen maar meer om een dijk van een match te spelen”

Zeno De Corte. “Ik heb vernomen dat Elewijt Bierbeek van het kastje naar de muur zou hebben gespeeld, we zijn dus gewaarschuwd.”© Vel

Pakt Linden zondag op het veld van Elewijt de tweede periodetitel? Samen met VC Bertem-Leefdaal, dat ook een 19 op 27 pakte, beschikt het alvast over de beste papieren. Bovendien moet Bertem-Leefdaal zaterdag al aan de bak tegen leider Fenixx. Zo’n eerste prijsje zou ook mooi meegenomen zijn voor doelman Zeno De Corte, in zijn eerste seizoen bij Linden.

Stefan Van De Weyer

De 21-jarige De Corte begon met voetballen bij het plaatselijke en ondertussen verdwenen Union Lovenjoel. Op zijn negende trok hij twee jaar naar Bierbeek, in zijn tweede jaar daar werd hij omgevormd tot doelman. Daarna volgden twee seizoenen KVK Tienen, drie bij de elite-jeugd van OHL en vier bij Olympia Wijgmaal, waar hij tweede doelman was.

“Mijn start hier had zeker beter gekund”, zegt De Corte. “Ik kende de reeks niet,was nog wat onwennig en op bezoek bij Liedekerke kreeg ik er onmiddellijk drie om de oren. In de vierde match tegen Bierbeek zat ik zelfs even op de bank. Het duel tegen Huldenberg vond ik achteraf gezien dan een beetje typerend voor onze start, we misten wat meeval.”

Halloween

Daarna begon Linden gelukkig wel te winnen. “We misten in die eerste weken ook enkele spelers zoals Jorge-Michael Vanderstappen en Léon Plützer met blessures, dat scheelt. Nu is het mooi dat we nog in de running zijn voor deze tweede periodetitel. Wij spelen zondag op het onvoorspelbare Elewijt. Medeleider in de periodestand Bertem-Leefdaal ontvangt zaterdag al leider Fenixx. Na die tien op twaalf van de voorbije weken zitten we alvast vol vertrouwen. We willen op ons elan doorgaan en daarom ook winnen op Elewijt. Ik heb wel vernomen dat Elewijt Bierbeek van het kastje naar de muur zou hebben gespeeld, we zijn dus gewaarschuwd voor een sterke tegenstander. In de heenmatch kwamen hun fans op Halloween verkleed en met een bus naar Linden. Ik hoop dat ze ginder even enthousiast zijn, zoiets motiveert des te meer om een dijk van een match te spelen en het nog beter te doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten