Gevonden romp in Deurne mogelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona, familie is al afgereisd naar België 

© ATV

Deurne -

De romp die vorige week vrijdag gevonden is in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne is mogelijk die van een 52-jarige vrouw uit Barcelona met Aziatische roots. Dat meldt de Spaanse krant Barna Diario donderdag. Het parket onthoudt zich voorlopig van commentaar.

Sam Reyntjens, Jarit Taelman

Enkele buren van het appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne deden vrijdagavond de lugubere vondst. In een van de opslagplaatsen stond een onbekende reiskoffer met daarin de romp van een vrouw. De politie kwam massaal ter plaatse en alle appartementen van het gebouw werden doorzocht.

De speurders konden de vrouw echter niet meteen identificeren. Volgens onze informatie vonden de speurders in de kelder wel papieren die leidden naar een vrouw met Aziatische roots. Allicht werd zo de familie van de vrouw gevonden en gecontacteerd. Die naam kon ook gelinkt worden aan een dame die actief was in het prostitutiemilieu.

Naar Brussel

Volgens Barna Diario zou de 52-jarige vrouw, die al zo’n twintig jaar in Barcelona woont, enkele dagen geleden naar Brussel gereisd zijn om een vriend te bezoeken. Na enkele dagen kon de familie haar echter niet meer bereiken.

De familie van de vrouw zou intussen zijn afgereisd naar ons land, maar krijgt hier naar eigen zeggen weinig tot geen uitleg. In Barna Diario spreekt de gefrustreerde familie over “het enorme falen van de Belgische politie”. De familieleden zullen vermoedelijk binnenkort gevraagd worden DNA af te staan, zodat dat vergeleken kan worden met dat van de gevonden romp.

Het Antwerps parket geeft voorlopig geen verdere commentaar. “Het onderzoek loopt”, aldus woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket.

LEES OOK. Moordonderzoek na ontdekking van menselijke romp in kelder: “Zelfs de koelkast werd doorzocht op zoek naar bloedsporen”

© rr

© rr

© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten