Volleybal  Nationale 3 (m)  Kapelle-op-den-Bos

Dennes Van Roy wil leidersplaats van Kapelle-op-den-Bos verdedigen: “Het wordt stilaan tijd om mijn eerste titel te vieren”

Dennes Van Roy: “We proberen ongeslagen te blijven tot het einde van het seizoen.”© Kms

Dennes Van Roy veroverde de leidersplaats met Kapelle-op-den-Bos en wil die met hand en tand verdedigen. De 26-jarige receptie-hoekspeler uit Grimbergen doorliep de jeugd van concurrent VBT Machelen, maar zweert thans bij Kapelle-op-den-Bos.

Wim Redant

Dennes Van Roy zwaaide Kapelle-op-den-Bos in de zomer van 2020 vaarwel voor een sabbat, maar dit seizoen keerde de receptie-hoekspeler op zijn stappen terug. “Mijn rentree liep niet van een leien dakje, want nog voor de competitiestart liep ik begin september een enkelverzwikking op die een lange revalidatie vergde”, zegt Van Roy. “Uiteraard kwam dat ongelegen. Intussen speel ik pijnvrij en kan ik voluit gaan. Ik keerde terug naar Eternit om de club uit de nood te helpen. In Kapelle-op-den-Bos kende ik de meeste spelers nog en ik beschouw het als een eer om de kleuren van deze club te verdedigen wegens de hechte vriendschap in een groep met meerdere sfeermakers.”

“Onze seizoenstart verliep goed, maar we lieten toch enkele steken vallen. We staan nog steeds op kop en gaan vol voor de promotie, maar Sporta Brussels heeft nog een inhaalmatch te goed en is de virtuele leider. We mikken op de titel en proberen ongeslagen te blijven tot het einde van het seizoen.”

Titelmatch tegen Sporta Brussels

Op zaterdag 11 februari komt Sporta Brussels op bezoek voor een mogelijk beslissende titelmatch. “We staan voor beslissende weken, want een week na Sporta Brussels kruisen we ook het pad van VH Leuven B. Vorig jaar wou Sporta Brussels niet promoveren, maar we mogen ons daar niet blind op staren en moeten zelf de promotie afdwingen. Het was leuk om eens andere dingen te doen tijdens mijn sabbat, maar ik ben blij terug verenigd te zijn met de maats. Ik vind dat het stilaan tijd wordt om mijn eerste titel te vieren.”

Van Roy maakte de overgang van Machelen naar Kapelle-op-den-Bos en kent de rivaliteit tussen beide clubs. “We klopten dit seizoen Machelen al twee keer, telkens in een tiebreak. Dat werd toen telkens uitbundig gevierd. Sedert Jan-Pieter Vossen ons verliet voor Machelen, maakten we er een erezaak van om onze buren te vloeren. De clubs hebben een totaal ander DNA. Machelen staat voor een goede mentaliteit en hard werken onder trainer Martijn Koelman. Eternit staat voor individuele kwaliteiten met een goede teambuilding in een gemoedelijke sfeer. We trainen minder hard dan Machelen. Deze week kregen we vrij omdat er een vrij weekend volgt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten