Volleybal  Nationaal 3D vrouwen VC Oudegem B

Amber Van Belle tankt met VC Oudegem B vertrouwen tegen leider: “Sterke prestatie doet ons geloven in winstkansen in de Trofee Moorthamer”

Amber Van Belle: “Wie Roeselare ei zo na op de knieën krijgt, moet ook van de andere ploegen in onze reeks niet bang zijn.”© Gregory Van Gansen

Dendermonde -

Tot ieders verbazing hielden de vrouwen van Oudegem B, die aan een eerder grijs seizoen bezig zijn, zaterdag een puntje thuis tegen leider Bevo Roeselare B. “Een opsteker met het oog op de bekermatch van zondag tegen Oudenaarde”, zegt Amber Van Belle.

Dirk Van Bruysel

De hoekaanvalster van Oudegem B gaf toe dat ze eerder zwak aan de match waren begonnen, maar dat het tij keerde in de derde set. “In de derde set pakten wij plots uit met zware opslagdruk en dat bleek het middel om Roeselare in de problemen te brengen. De match keerde en uiteindelijk redden we nog een tiebreak uit de brand. Daarin maakten de West-Vlaamse leiders met een opslagreeks meteen het verschil.”

“In de competitie kan je wel stellen dat we aan een erg wisselvallig seizoen bezig zijn. Opgelet, dat is ergens eigen aan een jonge ploeg. Vorig seizoen verlieten enkele ervaren speelsters ons en de leemte die zij nalieten, werd opgevuld door vooral jonge speelsters. We zijn het seizoen dan ook gestart zonder echt uitgesproken ambities. Een rustig seizoen spelen zonder echte degradatiestress was het enige doel dat we voor ogen hadden. Tot nu toe lijkt dat te lukken. We staan niet op een degradatieplaats zodat we nu rustig kunnen verder werken en nog zo veel mogelijk punten trachten te sprokkelen.”

Kwartfinale

“Om het seizoen toch wat kleur te geven zouden we wel graag schitteren in de Trofee Moorthamer. Al is ook dat geen doel op zich – en de competitie is en blijft belangrijker –, maar nu we in de kwartfinales staan willen we graag nog een ronde verder geraken. Ik weet wel dat we zondag oog in oog staan met Oudenaarde, één van de tenoren in onze reeks, en dat winnen dus niet evident zal zijn. Toch geven we ons niet verloren. Wie Roeselare ei zo na op de knieën krijgt, moet ook van de andere ploegen in onze reeks niet bang zijn. Trouwens, wanneer we de kwartfinales overleven, dan wenkt de finale, want in de halve finales staan we op neutraal terrein tegenover de winnaar van Lede-Meerbeke”, aldus de studente dierengeneeskunde die, ondanks een tussenstop bij Hebo, inmiddels aan haar zevende seizoen bij Oudegem bezig is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten