Inbreker die zich door kattenluik wurmde riskeert 37 maanden celstraf

© DBA

Oostende -

Een 42-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf voor drie inbraken, twee pogingen daartoe en een diefstal.

Arne Franck

De politie kon Pasquale V. op 14 september vorig jaar in Oostende klissen terwijl hij gestolen werkmateriaal aan het wegslepen was uit een garage. De man had ook nog buit op zak van een woninginbraak. Hij verklaarde dat hij onder invloed was van medicatie en zich niet veel meer kon herinneren. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij over de omheining van de tuin was gesprongen zich via een kattenluik naar binnen had gewurmd.

Later kwam aan het licht dat V. diezelfde nacht nog twee omheiningen van woningen in dezelfde buurt had doorgeknipt. Hij kon ook gelinkt worden aan twee inbraken in horecazaken in de nachten daarvoor. Telkens werd een raam verbrijzeld. De politie kon V. herkennen op camerabeelden. Onderzoek van zijn gsm wees bovendien uit dat de veertiger krantenartikels had opgezocht over de inbraken.

Hardnekkig drugsprobleem

V. ontkende de inbraken in de horecazaken en beweerde dat hij op dat moment bij zijn moeder was. Maar die verklaarde dat ze hem eerder al buiten had gezet. Volgens de verdediging vallen de rugzak en het gezicht van V. niet te herkennen op de camerabeelden. “Ook die opzoekingen vormen geen bewijs”, pleitte meester Kris Vincke. “Mijn cliënt herviel in zijn druggebruik door problemen rond zijn kind. Hopelijk kan hij op enige mildheid rekenen.”

V. liep eerder al drie veroordelingen op, waarvan twee voor diefstallen. Hij leefde zijn probatievoorwaarden evenwel niet na. De man kampt met een hardnekkig drugsprobleem.

Vonnis op 2 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten