Volleybal  Liga A vrouwen VC Oudegem

Charlotte Coppin maakt zich met leider VC Oudegem op voor nieuwe clash met landskampioen: “Derde keer, goede keer?”

Coppin Charlotte (6) is nog niet in topvorm, maar zet stappen: “Ik ben de voorbije maanden al heel wat gegroeid en dat met dank aan Elise Van Sas.”© Gregory Van Gansen

Dendermonde -

In de Edugo Arena in Oostakker wordt zaterdagavond de topper tussen landskampioen VDK Gent en huidig leider Oudegem afgewerkt. Beide ploegen stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. Twee keer toonde VDK Gent zich de beste, telkens na vijf spannende sets.

Dirk Van Bruysel

“Derde keer, goede keer hoop ik. Wij kijken er alleszins naar uit”, zegt Charlotte Coppin. “We hebben de voorbije dagen intensief naar deze wedstrijd gewerkt en ook al is VDK Gent fysiek sterk, en is het een ploeg met veel kwaliteiten, toch zijn we niet kansloos. We zijn in een fase gekomen waarin we steeds van onze eigen sterkt moeten uitgaan. We moeten vanaf de eerste balwisselingen druk zetten en zorgen dat VDK niet in zijn normale spel kan komen.”

Favorietenrol

“De voorbije twee weken troffen we met Fixit Kalmthout en Haasrode Leuven de twee mindere goden in de reeks, maar dat betekent niks. In die matchen hebben we een goed niveau gehaald en vertrouwen getankt. We hebben beiden nooit onderschat. Opgelet, makkelijk was het niet. Zeker in Kalmthout niet, want daar kon Fixit ons een set ontfutselen en zelfs even aan het twijfelen brengen, maar uit die matchen hebben we geleerd hoe om te gaan met de favorietenrol. Neen, zo’n matchen zijn dikwijls moeilijker dan echte toppers, want tegen een ploeg zoals VDK Gent sta je automatisch meer opgeladen, meer gefocust tussen de lijnen. Dat VDK zich wat verstopt achter de komende bekerfinale, alle wedstrijden zijn in hun ogen nu voorbereidingsmatchen op de bekerfinale, maakt ons niet uit. Wij kijken naar onszelf en zijn volop gefocust op de competitie en de nakende play-offs.”

“Dat we daar al zeker van zijn? Ik vind van niet. We staan weliswaar aan de leiding, maar de reguliere competitie is nog lang. We moeten nog zeven matchen spelen. Nog zeven pittige matchen, want echt zwakke broertjes zitten er niet tussen. Laten we rustig blijven en van week naar week werken. Wekelijks trachten te presteren en bovendien ook ons niveau opkrikken.”

“Of we dan nog progressie kunnen maken? Altijd. Zelf ben ik ook nog niet in topvorm. Ik ben de voorbije maanden al heel wat gegroeid en dat met dank aan Elise Van Sas. Mijn concurrente, maar vooral ploeggenote houdt me scherp en zorgt dat ik steeds beter begin te worden. Ik ben alvast blij dat ik vorige zomer de overstap naar Oudegem heb gemaakt. Het is inderdaad een plezante club waar iedereen op een vakkundige manier naar een hoger niveau wordt gebracht.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten