Voetganger wandelt door Margaretatunnel: tunnelkoker richting Mechelen-Zuid kortstondig afgesloten

De Margaretatunnel toen hij vorige zomer afgesloten werd nadat er brokstukken van het plafond kwamen.© Stijn Van de Sande

Mechelen -

De Margaretatunnel in Mechelen werd donderdagnamiddag korte tijd afgesloten voor het verkeer. Op de beelden van de bewakingscamera’s was te zien hoe een voetganger door de tunnel wandelde. De politie kwam ter plaatse, maar er werd niemand aangetroffen.

“Bij het Vlaams Verkeerscentrum in Antwerpen zag men op de beelden van de bewakingscamera’s die in de tunnel hangen hoe een voetganger door de Margaretatunnel richting Mechelen-Zuid wandelde”, aldus Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland. “Daarop werd beslist om de tunnelkoker uit veiligheidsoverwegingen te sluiten.”

De politie kwam ter plaatse en voerde nazicht uit, maar er kon geen voetganger aangetroffen worden. Daarop werd de tunnelkoker opnieuw vrijgegeven voor het verkeer, dat kortstondig een omleiding moest volgen.

Vlak na de opening afgelopen zomer kwamen er al een aantal keer fietsers op de tangent terecht, maar het is voor zover bekend de eerste keer dat een voetganger ervoor kiest om door de Margaretatunnel te gaan. (svds, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten