Sociale inspectie legt Fiberklaarwerken stil, burgemeester leest firma de les over beschadigde kerktuin

Burgemeester Albert De Geyter hoopt dat de werken zo snel mogelijk worden hervat.© lvi/rr

Wetteren -

De sociale inspectie van de FOD Sociale Zaken heeft de Fiberklaarwerken, de aanleg van een glasvezelnetwerk, in Wetteren-centrum laten stilleggen. Burgemeester Albert De Geyter (CD&V) hoopt dat de werken zo snel mogelijk worden hervat.

Lieven Van Imschoot

Fiberklaar legt in opdracht van telecomoperator Proximus een glasvezelnetwerk aan dat moet leiden tot sneller en stabieler internet en digitale tv. In Wetteren zijn er werken aan de gang in de Korte Bergstraat, de Markt en de Kerkstraat.

Burgemeester De Geyter had donderdag een onderhoud met de mensen van Fiberklaar, om zijn beklag te doen over de kerktuin. “Ze hadden bij werken kasseien uitgebroken en die in de kerktuin gegooid. Ze lagen weliswaar aan de kant, maar er was toch beschadiging. Ik vond dat geen manier van doen.”

“Alles moet pico bello zijn”

Intussen had de burgemeester ook vernomen dat de sociale inspectie de Fiberklaarwerken wilde stilleggen, nadat ze maandag een onaangekondigde controle had gedaan. Hij ontbood de firma op zijn bureau. “De werken zijn blijkbaar stilgelegd omdat er geen werkcabines en toiletten aanwezig waren”, zegt hij. “Intussen zijn de cabines er, in de Hekkerstraat en de Paardenkerkhofstraat.”

De sociale inspectie legde de werken stil, maar burgemeester De Geyter hoopt dat de werken snel kunnen worden hervat. “Ik hoop morgen of toch ten laatste maandag. Het weekend daarop is het carnaval en kermis, en alles moet pico bello in orde zijn.”

“Welke lessen ik hieruit trek? Dat het een goed idee was om die werken zeer nauwlettend op te volgen, zoals de bevolking van ons verwacht.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt