Caféklant gaat aan de haal met portefeuille: uitbater zet achtervolging in

© Bart Van den Langenbergh

Ravels

De 41-jarige Andrei N. is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden en een boete van 800 euro. Op 10 mei 2022 pleegde hij een diefstal met geweld bij café De Coeck op de Grote Baan in Ravels.

De veertiger, een Roemeen zonder vaste verblijfplaats, sloeg toe toen de kleinzoon van de zaakvoerder van café De Coeck, die achter de toog stond, om middernacht een boterham wilde maken voor N. Die klant maakte van de gelegenheid gebruik om van achter de toog een portefeuille met daarin 1.262 euro te stelen.

De dader vluchtte na de diefstal onmiddellijk naar buiten. De kleinzoon van de cafébaas en een andere klant zetten nog de achtervolging in, maar ze moesten wegspringen om niet omver te worden gereden door de auto van de beklaagde. De andere caféklant die mee de achtervolging had ingezet, werd toch aangereden door de auto en raakte gewond aan een scheenbeen. De politie kon de dader aan de hand van de nummerplaat van zijn auto identificeren. (bvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt