Het WK veldrijden begint vandaag écht met de Mixed Relay, medaillekansen voor de Belgen? “Frankrijk en Nederland zijn belangrijkste tegenstanders”

© BELGA

Vandaag om half één wordt het WK al op gang geschoten met de ‘Mixed Relay’. De zes landgenoten - drie mannen, drie vrouwen en van elke categorie één, de volgorde is vrij te bepalen - ruiken zowaar medaillekansen.

“Ik denk dat Frankrijk en Nederland onze belangrijkste tegenstanders zullen worden in de strijd om de medailles”, aldus junior Antoine Jaumin. “Tel daar ook nog Italië bij”, zegt Xaydee van Sinaey. “Maar een medaille zou mogelijk moeten zijn, al denk ik dat Nederland met Molengraaf, Bentveld en Van Empel bij de vrouwen een groot verschil zal maken.”

Pro memorie: de zes renners rijden ieders een rondje, de volgorde is vrij te bepalen. “Zo’n rondje à bloc, dat is ideaal om het parcours aan wedstrijdsnelheid te leren kennen”, denkt Marion Norbert-Riberolle. “Maar ik geloof echt wel dat een medaille mogelijk moet zijn.”

Start: 12u30

De zes Belgen: Xaydee van Sinaey, Julie Brouwers, Marion Norbert-Riberolle, Antoine Jaumin, Joran Wyseure, Laurens Sweeck. (gvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt