Collega’s over chauffeur die verongelukte op E17: “Crème van ne gast, nooit zag ik zoveel passie en liefde voor het werk”

De vrachtwagen belandde door de klap op zijn kant en dak langs de kant van de E17.© ypw

Verrebroek/Kemzeke/Destelbergen -

De 40-jarige vrachtwagenbestuurder uit Kemzeke die donderdagmiddag om het leven kwam bij een zwaar verkeersongeval op de E17 in Destelbergen, werkte al twaalf jaar voor Smet Rental in Verrebroek. “We gaan hem enorm hard missen. Iemand met zo’n passie en liefde voor het werk was ongezien”, zegt Steven Teirlinck van Smet Rental.

Pieter Van Hecke

Het dodelijk ongeval gebeurde donderdag omstreeks 14.15 uur op de E17 ter hoogte van Destelbergen in de richting van Antwerpen. Een vrachtwagen van Smet Rental in Verrebroek knalde er met hoge snelheid achteraan in op een vrachtwagen die stilstond op de pechstrook. De achterste vrachtwagen belandde op zijn dak langs de kant van de weg . Voor de chauffeur, de 40-jarige Jeroen Smet uit Kemzeke, kwam alle hulp te laat. Door het ongeval was de E17 volledig versperd in de richting van Antwerpen. Dat veroorzaakte een verkeersinfarct voor wie vanuit Gent richting Antwerpen reed. In de omgekeerde richting stond er een lange kijkfile.

LEES OOK. Trucker (40) omgekomen bij ongeval met twee vrachtwagens op E17: volledige rijbaan afgesloten

Het overlijden van Jeroen Smet komt enorm hard aan bij het bedrijf en zijn collega’s. “Het was ne crème van ne vent. S. was geen rechtstreekse werknemer, maar hij werkte wel al twaalf jaar exclusief voor ons. Hij werd dan ook gezien als iemand van ons”, zegt Steven Teirlinck. “Hij was overal graag gezien en werd enorm gerespecteerd door de collega’s en onze klanten. De liefde en de passie die hij had voor het werk en de camion was ongezien. Hij is onvervangbaar, niemand kan zoveel als hem. Gisteravond (woensdag, red.) hadden we nog een leuk bedrijfsfeestje. We zijn met z’n allen gaan karten en daar kon hij natuurlijk niet bij ontbreken. Hij zal gemist worden. Het was een droom om met hem samen te werken.”

Jeroen Smet leefde al enige tijd gescheiden en laat twee kinderen na.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt