Erik Van Looy koos voor oogoperatie onder lokale verdoving: “Heb arts anderhalf uur aan mijn ogen zien prutsen”

Tijdens een vakantie met zijn broer scheurde Erik Van Looy zijn netvlies. “Ik wilde zwemmen in een woeste zee, maar dat was duidelijk geen goed idee”, vertelt hij in Café Play. Hij kreeg een slag in zijn oog en scheurde zo zijn netvlies, maar bleef er toch een week mee rondlopen omdat hij dacht dat het zou over gaan.

Maar het ging niet over en ondertussen zat de presentator in opnames voor de Nederlandse versie van De slimste mens, waar hij dit jaar aan meedoet als kandidaat. “Toen besloot ik toch een oogarts te bezoeken en dan klonk het verdict: mijn netvlies was gescheurd en ik moest onmiddellijk geopereerd worden”, gaat hij verder. “Ik vertelde hem dat dat niet ging aangezien ik met opnames zat. Maar een dag uitstel bleek geen optie te zijn. Dan had ik wellicht mijn zicht verloren volgens de arts.” Uiteindelijk opereerden ze Van Looy onder lokale verdoving in plaats van volledig. “Ik heb de dokter dus anderhalf uur aan mijn oog zien prutsen.”

Bij De slimste mens legden ze hun kandidaat alvast in de watten. “Ze hadden een extra scherm voorzien en een bed gezet in mijn loge zodat ik kon herstellen tussen de opnames door. Ik ben hen daar heel dankbaar voor.”

(tica)

Aangeboden door onze partners

Lees ook