Muziekfestival Land of Love wordt opnieuw tweedaagse: “Mét extra podium op vrijdag”

De voorbije edities lokte het Torhoutse muziekfestival Land of Love telkens heel wat volk.© aft

Torhout -

De zesde editie van het Torhoutse muziekfestival Land Of Love wordt opnieuw een tweedaagse. “Mét een extra podium op vrijdag”, zeggen de organisatoren. “Maar wat daar zal gebeuren houden we nog geheim.” De ticketverkoop gaat op 8 februari van start.

Arne Franck

Vorige zomer waagde Land Of Love zich voor het eerst aan een tweedaagse. Mét succes, want liefst 10.000 festivalgangers vonden toen de weg naar de weide langs de Steenveldstraat in Torhout. Een absoluut record. Voor de zesde editie pakt de organisatie opnieuw uit met een tweedaagse.

Het festival gaat op vrijdag 25 augustus kleinschalig van start. “Net als vorig jaar zullen we de retro-tent omtoveren tot een heuse danstempel met topdj’s en plaats voor 2.000 feestvierders”, verduidelijkt Frederick Muys, een van de drijvende krachten achter het festival. “Nieuw dit jaar is het tweede podium op vrijdag. Maar wat daar precies zal gebeuren houden we nog geheim.”

Vijf podia

Tijdens de hoofddag op zaterdag 26 augustus kan het publiek zich opnieuw verspreiden over vijf podia. De Water-stage wordt dit jaar omgedoopt tot een heuse feesttent. De Retro-, Rock- en Hardstyle-tenten krijgen allemaal extra capaciteit. “Het hoofdpodium wordt opnieuw een pareltje”, lacht Frederick.

Wie vrijdag- en zaterdagnacht liever in het land van de liefde blijft kan opnieuw terecht in The Backyard, een camping met beperkte capaciteit. “Wie er zijn tentje wil plaatsen is er maar beter snel bij”, stelt Frederick. “Campingtickets kosten 22 euro voor het hele weekend. Op zaterdagochtend kan je er ontbijten aan democratische prijzen.”

De ticketverkoop gaat op 8 februari om 18 uur van start. Er wordt opnieuw gewerkt met waves: hoe eerder je je ticket koopt, hoe minder je betaalt. Bij de start kost een zaterdagticket 52 euro en een combiticket 72 euro. De week erna komt er vijf euro bij en later volgt nog twee keer dezelfde prijsstijging. De toegang tot de pre-party kost 25 euro.”

Wie graag een handje toesteekt kan zich vanaf midden februari aanmelden op www.landoflove.be/medewerkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten