Basktbal Top Division 2  Asse-Ternat

Broers Brecht en Jasper Van Driquelle vieren samen stunt met Asse-Ternat: “We speelden vroeger al samen basket in de tuin, maar nu is het toch veel leuker”

Brecht (links) en zijn broer Jasper Van Driquelle.© Kms

Asse-Ternat opende de terugronde afgelopen weekend met een stuntzege in Flénu, dat meerdere gewezen profs in de rangen telt. De Grimbergse broers Brecht (23) en Jasper (21) Van Driquelle staan sinds dit seizoen samen op het terrein bij de Pajotse promovendus en mochten dus samen een feestje bouwen.

Wim Redant

Jasper Van Driquelle geniet alvast met volle teugen van zijn debuutseizoen in de Top Division Two. “Ik heb een basisplaats bij Asse-Ternat B, waarmee we op kop prijken in eerste provinciale”, zegt de 21-jarige vleugelspeler. “We willen ook doorstoten naar tweede landelijke, zodat de kloof met de eerste ploeg in derde klasse wat kleiner wordt.”

De jongste van de twee Van Driquelle-broers traint al anderhalf jaar mee met de A-ploeg en maakt sinds dit seizoen ook vast deel uit van de wedstrijdselectie, als er geen overlapping is met de B-ploeg. “We zijn aan een geweldig seizoen bezig. Ik steek niet weg dat ik met Asse-Ternat B de titel wil vieren. Vorig jaar feestte ik al mee met de titel van de A-ploeg, maar toen was ik nog een bankzitter met nauwelijks speelminuten. Met de A-ploeg staan we nu met een zes op veertien in de middenmoot en zitten we dus perfect op schema voor het behoud. Mijn broer staat een stuk verder dan ik, ik kijk naar hem op. Brecht stuurt me op het terrein ook wel bij. Bij de U21 speelden we ook eens een jaar samen, maar Brecht was toen lang out. Mijn zus Lore is zeventien en pendelt tussen Grimbergse A- en B-ploeg. Mijn vader (Peter Van Driquelle, red.) speelt trouwens ook nog altijd bij Grimbergen in tweede provinciale. Ik werk momenteel in een warenhuis, maar schreef me in voor de politieschool.”

Vader overvleugeld

Broer Brecht Van Driquelle zit in zijn laatste jaar opleiding LO, maar combineert die opleiding met een job als leerkracht in de Grimbergse school Prinsenhof. “Mijn broer en ik speelden vroeger samen basket in de tuin, maar op een terrein is het nu toch veel leuker. Al geef ik meteen toe: de competitiegeest was altijd wel aanwezig bij ons beiden. Jasper springt hoger dan ik en kan geweldig dunken. Daar kan ik enkel van dromen. We zijn allebei wel goede schutters. Jasper is een vleugelspeler voor positie drie, terwijl ik als guard speel op de posities één en twee. Mijn vader schopte het destijds tot vierde klasse, we hebben hem intussen dus al overvleugeld. Vroeger gaf hij wel vaak tips en hij was ooit nog onze coach, maar nu volgt hij onze wedstrijden eerder als supporter. Zelf blijf ik ambitieus en wil ik zo hoog mogelijk geraken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt